Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14050198 www.bgdnes.bg

България започва похода си към Евро 2024 в Германия advertorial icon

Националният отбор на България вече започна подготовката си преди старта на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Първият мач на "лъвовете" е срещу Черна гора този петък (24 март), а след това предстои и визита на Унгария (27 март)

В efbet.com откриваме коефициент от 2.65* за победа на българския отбор, воден от селекционера Младен Кръстаич. Това ни прави лек фаворит преди сблъсъка, който ще се играе на стадион "Хювефарма Арена" в Разград от 19:00 часа. Успехът за гостите от Черна гора се котира на 3.00*, а равенството е оценено на 3.25*.

Любопитното е, че нашият първи съперник притежава по-скъпа селекция. Съставът на черногорците струва общо 48,55 милиона евро според Transfermarkt, докато "лъвовете" са оценени на 26,8 милиона евро. Най-високо от нашата група "G" се котират сърбите - цели 357,7 милиона евро, или повече от 13 пъти над нашия отбор. Селекцията на Унгария пък се равнява на 109,55 милиона. Двубоят срещу унгарците ще се играае на стадион "Пушкаш Арена". От нас единствено националният отбор на Литва е по-евтин - едва 7,2 милиона евро.

Най-скъпите футболисти от "лъвовете" са капитанът Кирил Десподов и Филип Кръстев – по 4 милиона евро. Нападателят на "Лудогорец" определи като "любимо чувство" това да облече националната фланелка. Коефициентът той да стане голмайстор по всяко време в мача е 4.00* в efbet. Има обаче един по-вероятен голмайстор - черногорската звезда Стеван Йоветич (3.90*). Интересни са опциите и за това колко попадения ще ни предложи първата среща от квалификациите. Над 2 гола в двубоя са със ставка 1.88*, а под 2 гола - 2.00*.

Селекционерът на Черна гора Миодраг Радулович се изказа ласкаво за българския отбор:

"Фокусирани сме върху България, а от опит знаем колко важен е стартът и правим всичко възможно да го направим, както трябва. България е футболна страна, следим я особено покрай Младен Кърстаич, който донесе нова енергия. Той подмлади отбора, българите играят агресивно, искат да наложат темпото и ние трябва да отговорим на това. Вижда се, че имат доста добро качество", коментира 55-годишният специалист. Той няма да може да разчита на контузените Марко Янкович, Урош Джурджевич и Матия Шаркич.

Междувременно с огромно нетърпение от квалификациите за Евро 2024 е очакван сблъсъкът между Италия и Англия. Дербито от група "С" ще се играе този четвъртък от 21:45 часа. Битката е своеобразно повторение на финала от предишното европейско първенство, когато италианците триумфираха след изпълнение на дузпи. Въпреки че са гости, англичаните имат леко предимство преди срещата с коефициент от 2.70* в efbet. Ставката за победа на Италия е 2.90*. Знак Х е оценен на 3.30*.

Голмайсторът на "Манчестър Юнайтед" Маркъс Рашфорд отпадна от сметките на селекционера Гарет Саутгейт. Нападателят се контузи на двубоя с "Фулъм" и се нуждае от няколко дни за почивка. Заради травми от състава на "трите лъва" отпаднаха още халфът на "Челси" Мейсън Маунт и вратарят на "Нюкасъл" Ник Поуп.

В лагера на Италия няма да могат да разчитат на вратаря на "Лацио" Иван Проведел. 29-годишният футболист на "римските орли" взе участие при успеха над "Рома" с 1:0 в дербито на Рим, но след това се разболя от грип. Неговото място ще бъде заето от Марко Карнезеки от "Кремонезе".

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Реклама
Реклама
Реклама