Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14061632 www.bgdnes.bg

Младен Кръстаич: Футболистите не трябва да са туристи

Националният селекционер на България Младен Кръстаич говори преди предстоящите квалификации за Европейското първенство през 2024 година.

България посреща Черна гора на 24 март от 19,00 часа на "Хювефарма Арена", а на 27 март гостува на Унгария от 21,45 часа.

Реклама

"След четирите мача, които изиграхме и 4-те месеца пауза, ето, че стана време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този период и започнахме да изграждаме отбор с няколко опитни и много млади футболисти. Така поставихме основата за един силен и обновен отбор. След двата приятелски мача идват двубои, в които се определят точки. Групата е тежка, Сърбия е големият фаворит, Унгария традиционно играе добре, а Черна гора е традиционно неудобен съперник с млади играчи, които искат да се доказват", започна националният селекционер на България.

"Нашата цел е да продължим работата, която свършим. Искам да покажем максимална концентрация. Ще изисквам от играчите максимална концентрация и ще искам доверието към тях да се завърне. Аз не съм човек, който обича да крие нещата, след като завърши тренировката, тогава ще определя стартовите 11. Имате свои източници на информация, аз имам от няколко дни идея в главата си. Разполагам с достатъчен брой млади играчи, които искат да се докажат. В състава може да има познати и непознати играчи, но важното е те да покажат добра игра срещу Черна гора", заяви Кръстаич.

"Очаквам тежък мач, защото съперникът ни е напълно равнопоставен, но ние имаме нужните качества да се преборим. Играем мач за мач. Трябва да играем максимално концентрирано. Защото има срещи, в които играеш добре и губиш, но има и такива, в които играеш лошо и губиш. Ако зависи от мен ще играем лошо във всеки мач, но нека да спечелим", коментира националният селекционер.

На въпрос защо Ивайло Чочев не попадна отново сред избраниците му, Кръстаич заяви: "Каквото се отнася до играчите, които са повикани – това е моя работа".

"Защо младите български футболисти не играят в отборите? Когато дойдох казах, че ще направя отбор, който отговаря на европейските стандарти. Започнахме да изграждаме този отбор с опитни и много млади играчи. Футболът е дългосрочен процес. Задачата, която имаме с играчите, е да дадем най-доброто от себе си. Футболистите трябва с гордост да играят за родината си, а не да идват тук като туристи. Единственият начин да върнем доверието на феновете, ако играчите дават всичко от себе си, а и резултатите са важни. За съжаление, тези въпроси, които ми поставите, са характерни за всички балкански държави. Никой не ми оказва натиск, аз самият си оказвам натиск върху себе си, да постигам резултати", завърши Младен Кръстаич.

Четете още

Антон Недялков контузен, може да се върне срещу Унгария

Антон Недялков контузен, може да се върне срещу Унгария

Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата
Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата

Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата

Сръбско светило в щаба на "лъвовете"

Сръбско светило в щаба на "лъвовете"

Реклама
Реклама
Реклама