Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14231191 www.bgdnes.bg

Празничното дерби с великденски коефициенти advertorial icon

Иде един от най-светлите християнски празници Великден, а с него и дългоочакваното най-голямо дерби в българския футбол

ЦСКА-София и “Левски“ излизат един срещу друг идния понеделник, 17 април, от 17:30 часа. Очаква се трибуните на Националния стадион "Васил Левски" да са пълни. Дербито ще се предава пряко по Диема спорт, а страхотни великденски коефициенти може да откриете на сайта efbet.com, където може да заложите по всяко време от срещата.

През есенния полусезон "Левски" надигра категорично "червените" и ги победи с 2:0 с голове на Илиян Стефанов и бразилеца Уелтън. Сега обаче ситуацията е коренно различна. ЦСКА-София е в отлична изходна позиция за титлата, като води на върха с 4 точки пред "Лудогорец“. Нещо, което не се бе случвало отдавна по това време от годината. Хегемонията от 11 поредни шампионски сезона на разградчани съвсем реалистично може да бъде прекъсната, въпреки че тепърва предстои да се изиграе плейофната фаза между първите 6, а до края на редовния сезон има още 5 кръга.

"Левски" от своя страна е в серия от 4 поредни победи и 5 поредни мача без допуснат гол във вратата си. В последната седмица обаче се случиха огромни сътресения в клуба. Боготвореният от феновете старши треньор Станимир Стоилов обяви, че напуска поста си, недоволен от управлението на собственика Наско Сираков и генералния спонсор. С него си тръгнаха и помощниците му Цанко Цветанов, Тодор Симов и Димитър Телкийски. Стана ясно, че сезонът ще бъде довършен от клубната легенда Елин Топузаков, който досега бе треньор на дублиращия тим в Трета лига.

Всички тези катаклизми на "Герена" правят отбора аутсайдер преди началото на дербито. Коефициент от 2.50* за победа на ЦСКА-София дава efbet, а успехът за "Левски" се котира на 3.35*. Равенството в предстоящия сблъсък е оценено на 3.30*.

Интересното е, че една срещу друга се изправят и двете най-добри защити в Първа лига. Бранителите на "червените" са допуснали едва 12 попадения за 25-те мача до момента, а "сините" защитници само с гол повече. Атаката на ЦСКА-София обаче е далеч по-продуктивна с 47 отбелязани гола срещу 34 вкарани в актива на "Левски". Затова любопитен залог е и това колко попадения ще паднат на дербито в понеделник. efbet дава най-различни опции за подобен залог. Над 2.5 попадения ви гарантират коефициент от 2.40*, а под 2.5 гола - 1.60*. Ако търсите още по-висока ставка, то тогава може да опитате късмета си със залог за под 0.5 гола. Познатото евентуално нулево равенство ще увеличи всеки заложен лев точно 7.80* пъти.

Друга възможна опция е и двата отбора да отбележат гол в мача с коефициенти: да - 2.10*, не – 1.78*. При точните резултати най-вероятен такъв е 1:1 (5.80*), следван от 1:0 (6.00*). Успех с 1:0 за символичните гости от “Левски“ пък се котира на 7.60*.

Старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич вече се изказа доста ласкаво за "Левски". "Съперникът е качествен отбор, играят страхотно и очаквам да стане добър мач. Имаме достатъчно време да се подготвим за тази среща. Станимир Стоилов е голям треньор, но не бих желал да коментирам случващото се в техния отбор", каза Илич.

Универсалният футболист на ЦСКА-София Тибо Вион ще може да играе в дербито срещу "Левски". Французинът получи контузия в областта на ребрата по време на мача със "Славия". Изследванията показаха, че не е счупване на кост, а само натъртване.

В "Левски" пък се молят титулярният вратар Пламен Андреев да е здрав. Младокът напусна преждевременно тренировката на тима в сряда след стъпване на криво. Ако глезенът му не се оправи, под рамките на вратата ще застане заместникът му Николай Михайлов.

Главният съдия Никола Попов ще ръководи голямото дерби между ЦСКА-София и "Левски". За ВАР по време на мача ще отговаря Красен Георгиев.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

 

Реклама
Реклама
Реклама