Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14304005 www.bgdnes.bg

Ивайло Петев започва нов проект в "Лудогорец"

Заради контузии "орлите" взимат юноши, пак стягат селекция

Ивайло Петев е на старта на нов проект "Лудогорец", който по принудителни причини ще бъде стартиран днес в полуфинала за Купата на България срещу "Черно море". "Орлите" гостуват във Варна в първия от двата мача от 18,30 ч.

Травми през последните месеци претърпяха десетина футболисти, на които се разчиташе в битката за титлата, както и за Купата. Проблемите започват още от вратата, където на "Тича" се очаква да започне Сержио Пад. Симон Слуга трябваше да отстъпи мястото си, което първоначално зае юношата на клуба Дамян Христов. Пад по принцип не играеше в мачовете от вътрешния турнир, но сега вече се налага да допринесе с опита си в заключителните битки. От началото на годината с травми са Рик Джонатан, Алмейда, Групер, Текпетей, Тисера, Витри, Недялков, Нонато, Неделев и Янков.

Реклама

За Петев в такава ситуация е доста трудно да подреди състав и да се бори на два фронта. Това е и причината спечелването на Купата да не е приоритет за сметка на първенството и атакуването на Шампионската лига през лятото. Треньорът не е доволен нито от ситуацията, в която се намира, нито от селекцията. До края на сезона, като първо срещу "Черно море", той вероятно ще търси възможност да изпробва юноши, а през лятото да направи поредна силна селекция. Според източник на "България Днес" на "Хювефарма Арена" Петев изготвя списък с играчи, на които да бъдат търсени нови отбори, а в същото време и с такива, които би искал да привлече. На практика и тази година Купата вече е отписана, но битката с ЦСКА-София за титлата ще се води с всички сили до края. Защото от изхода на шампионата зависи и дали претенциите на треньора за нови попълнения ще бъдат приети сериозно. 

Илиев с два варианта за щурм

Треньорът на "Черно море Илиан Илиев ще извади супер офанзивен състав в първия полуфинален мач за Купата на България.

В него ще попаднат четирима атакуващи играчи, трима от които ще подпомагат активно и халфовата линия, и освен да изграждат атаки, ще участват и в отнемането на топката, пише "Гонг".

Единият вариант е на върха на атаката да бъде изнесен Исмаил Иса, а зад него да са Едгар Пашеко, Атанас Илиев и Алекс Фернандес. Вторият вариант предвижда Наско Илиев като таран и Пашеко, Фернандес и Матеус Ферейра в състава. Аут ще е разиграващият полузащитник Мазир Сула. 

Четете още

Фози напуска "Лудогорец"

Фози напуска "Лудогорец"

Антон Недялков контузен, може да се върне срещу Унгария

Антон Недялков контузен, може да се върне срещу Унгария

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама