Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14415216 www.bgdnes.bg

Вижте КОЙ треньор, ставал ШАМПИОН с тима, е вариант за "Левски"

Опитният специалист Димитър Димитров също е вариант за нова треньор на "Левски" от лятото. Името на Херо е обсъждано от хора в "синьото" ръководство, научи "България Днес".

В момента той е начело на "Спартак" (Вн), който се бори да не изпадне от Първа лига. Шансовете за спасение на "соколите" са минимални. Така Херо най-вероятно ще е свободен след края на сезона. Неговият син Виктор в момента е начело на дублиращия отбор на "Левски".

Реклама

На този етап на "Герена" само се обсъждат различни имена, но няма преговори за нов треньор. Причината е, че ако временният наставник Елин Топузаков успее да класира тима за евротурнирите, той ще получи шанс да продължи да води тима. Все пак това бе основната цел, която "сините" гонеха и със Станимир Стоилов начело.

В момента "Левски" е на четвърто място. При очертаващ се финал между "Лудогорец" и ЦСКА 1948 за Купата на България, тази позиция ще даде право на участие в плейофа за Лигата на конференциите. "Сините" са и на пет точки от третото място. То дава директна евроквота. В първия кръг от плейофите играчите на Топузаков срещат ЦСКА 1948, който заема тази позиция. "Червените" имат пет точки аванс пред "Левски". 

Вратарят на "сините" Пламен Андреев, прекъсна серията си от "сухи" мрежи при загубата с 0:1 в гостуването на "Локомотив" (Пд). 18-годишният страж не вади топката от мрежата си в девет поредни двубоя, но постижението му спря в 59-ата минута на "Лаута". Така серията на Андреев спря на 914 минути. Той се нареди на четвъртата позиция в класацията за най-дългите вратарски серии без допуснат гол в първенството. 18-годишният страж измести Евгений Хмарук от това място. Молдовецът записа 885 минути без допуснат гол за ЦСКА през сезон 2004/2005 година. Рекордьор в тази класация е Стоян Йорданов, който през сезон 1970/1971 има 1202 минути без гол с екипа на ЦСКА.

Четете още

Топузаков: Започнаха да ни режат крилата

Топузаков: Започнаха да ни режат крилата

Георги Василев-Гочето разкри историята зад последния гол на Гунди

Георги Василев-Гочето разкри историята зад последния гол на Гунди

Херо искан в "Спартак" (Вн)

Херо искан в "Спартак" (Вн)

Димитър Димитров-Херо на рождения си ден:
Чакам за националния

Димитър Димитров-Херо на рождения си ден: Чакам за националния

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама