Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14581178 www.bgdnes.bg

14 години след титлата! Дарко Тасевски с бенефис срещу "Левски"

Халфът вече дава наставления на "белите" от скамейката

Един от изявените футболисти в Първа лига Дарко Тасевски смята да прекрати кариерата си след края на сезона. 39-годишният халф планува своеобразният му бенефис да е срещу "Левски" в баража за Лигата на конференциите.

Шампионът със "сините" за 2009 година продължава да е обичан от феновете на "Герена" и днес. Именно затова няма по-добър избор за мач, с който ветеранът да сложи край на кариерата си.

Реклама

В последните мачове на "белите" той вече се изявява в по-различна светлина. Тасевски дава наставления на съотборниците си от пейката. Макар треньор да е Ангел Славков, халфът и Георги Петков са доста дейни в указанията към играчите на терена. Двамата попадат в групата на "белите" за мачовете, но не влизат в игра. Вместо това влизат в новото амплоа. Не е изключено Тасевски да остане на работа на "Овча купел" и след края на сезона.

За да се осъществи намерението му за последен мач срещу "Левски", "Славия" трябва да се класира за баража. Това минава през трудно гостуване на "Арда" днес в битката за седмото място. "Белите" не трябва да губят в Кърджали, за да запазят заветната позиция. Победа на домакините означава, че те ще спорят с четвъртия в класирането за квотата за Лигата на конференциите. В момента на това място е "Левски", който все още има шанс за третото. "Сините" изостават с точка от ЦСКА 1948 два кръга преди края на плейофите.

От БФС пратиха най-добрият български рефер Георги Кабаков да ръководи ключовия двубой за седмото място между "Арда" и "Славия" в Кърджали днес. На ВАР ще е Драгомир Драганов.

В същото време стана ясно, че "Арда" вече са си осигурили първо ново попълнение за следващия сезон. Това е азербайджанецът Джалал Хюсейнов. Според медиите в родината му защитникът ще премине в тима от Кърджали от настоящия си тим "Зира". Бранителят ще подпише договор за три години. Не е ясно каква сума ще платят от "Арда" за правата му.

Четете още

Дарко Тасевски: Барди е най-опасен за България

Дарко Тасевски: Барди е най-опасен за България

Поздрави за "Левски" от цял свят

Поздрави за "Левски" от цял свят

"Славия" запази Тасевски за "Левски"

"Славия" запази Тасевски за "Левски"

Венци Стефанов за коронавируса:
В "Славия" ни е страх само от грозни жени!

Венци Стефанов за коронавируса: В "Славия" ни е страх само от грозни жени!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама