Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14650287 www.bgdnes.bg

Холанд е фаворит да вкара в големия финал на Шампионска лига advertorial icon

Най-сетне дойде време за големия футболен финал в Шампионска лига. Един срещу друг се изправят "Манчестър Сити" и "Интер"

Двата отбора никога до този момент не са играли един срещу друг в официална среща. Очаквано английският шампион е сочен за големия фаворит в мача за трофея. Може би най-големият роден букмейкър efbet дава коефициент от 1.48* за успех на "Манчестър Сити" в редовното време и 7.20* за "Интер". Равенство след 90-те минути на срещата се котира на 4.70*.

Да спечели трофея за "Манчестър Сити" ставката е 1.22*, а за "Интер" - 4.40*. Имате опция да познаете и метода на победа във финалния сблъсък, който ще се играе в Истанбул (Турция). Така например "Манчестър Сити" да грабне трофея в продълженията е оценено на 11.00*, "Интер" да стане шампион в турнира в продълженията - 35.00*, а за "Манчестър Сити" и "Интер" да победят след дузпи е коефициентът е равен - по 21.00*.

Двамата треньори във финала засипаха с хвалебствия противника си, като по този начин демонстрираха уважение и джентълменство. Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола заяви:

"Този клуб има богата история и поддържа структурата на играта много добре. Не става въпрос само за това колко добре се защитава, "Интер" има добре изградена игра. Разбирам защо те стигнаха до финала. Ще ни създадат много проблеми. Не е лесно да се атакува срещу такава отбранителна система. Ще трябва да действаме с високо темпо, но в същото време и търпеливо. Няма да постигнем целта си с 3-4 паса. С течение на времето безпокойството ще се натрупа и това ще създаде проблеми. Това е финал срещу топ отбор и ние трябва да постигнем своя път", заяви Пеп.

Старши треньорът на "Интер" Симоне Индзаги също сподели очакванията си за предстоящия финален мач от Шампионска лига.

"Разбираме, че ще се изправим срещу най-силния отбор в света в момента. Ще се бием с най-добрите, с фантастичен състав и треньор, който беляза една епоха. Съвременният футбол се дели на преди и след Гуардиола. Трябва да внимаваме, да играем заедно. Това ще бъде най-важният мач в кариерата ми. Мисля, че това важи и за играчите", увери Индзаги.

Фаворит за голмайстор по всяко време е Ерлинг Холанд от "Манчестър Сити" с 1.72*, следван от съотборниците си Хулиан Алварес (2.65*), Фил Фоудън (3.60*) и Рияд Марез (3.95*). От "Интер" с най-високи шансове да се разпише е Лаутаро Мартинес с 4.40*, Ромелу Лукаку е с 5.20*, а Един Джеко с 5.60*.

И двата отбора в момента изповядват атакуващ футбол, така че очакванията са за повече попадения. Ставката за над 2.5 гола във финала е 1.77*, докато за под 2.5 гола - 2.20*. Ако считате, че и двата отбора ще отбележат, можете да заложите на efbet.com при коефициент 2.00*.

Любителите на залози, свързани с броя на корнерите могат да опитат късмета си. Коефициентът на над 9.5 и под 9.5 е изравнен - по 1.90*. В секцията Специални може да прогнозирате, че ще има червен картон през първото полувреме с коефициент за това - 13.00*. Червен картон за "Интер" през първата част пък вдига ставката до 16.00*. Първият картон в мача да бъде за играч на "Интер" е оценено на 1.61*, а за футболист на "Манчестър Сити" - на 2.30*. Предлага се опция и никой да не получи картон, като коефициентът за това е 80.00*.

Един от лидерите на "Манчестър Сити" Кевин де Бройне спечели пет титли във Висшата лига, две Купи на Англия и пет Купи на Лигата, но никога не се е изкачвал на европейския връх с екипа на "гражданите". Те бяха най-близо до вдигането на трофей от Шампионска лига през 2021 година, когато загубиха с 0:1 от "Челси" на финала.

"Трябва да се насладим и да се надяваме да се представим по най-добрия начин. "Интер" е много добър отбор. Финалите са 50 на 50, винаги е трудно. Ще има моменти, когато е трудно, но в най-важните ще се опитаме да си свършим работата. "Интер" има страхотни играчи и ние ги уважаваме", каза белгийският национал.

Нападателят на "Интер" Лаутаро Мартинес прояви оптимизъм.

"Несъмнено това е един от най-добрите отбори в света. Много харесвам неговия футбол и ще ми е трудно да играя срещу тях. Но вече се срещнахме с много силни отбори в груповата фаза и в директните елиминации и в крайна сметка играхме страхотно. Трябва да се опитаме да се насладим на мача, не играем на финал на Шампионска лига всеки ден. Мечтата на всеки от нас се сбъдна, така че остава само да работим здраво и да играем възможно най-добре. По-добрият отбор ще спечели и да се надяваме, че ще вдигнем трофея след мача”, каза Мартинес.

Ето и някои любопитни тенденции за двата тима преди финала, който ще бъде ръководен от полския съдия Шимон Марчиняк:

"Манчестър Сити не е допуснал загуба в последните си 12 поредни мача от Шампионска лига. "Гражданите" са непобедени в 17 от изиграните си 18 двубоя от Шампионска лига. "Интер" от своя страна не е губил в 10 от предходните си 11 мача в турнира.

Финалът "Манчестър Сити" - "Интер" започва в събота, 10-ти юни, от 22:00 часа българско време и ще се излъчва пряко по bTV Action и MAX Sport 3, а залози на живо може да правите на efbet.com.

 *Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

 *Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

 

Реклама
Реклама
Реклама