Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14680149 www.bgdnes.bg

Дясната ръка на Мъри става шеф в "Левски"

Саид Ибраимов се връща на "Герена" като директор

Дългогодишната дясна ръка на Станимир Стоилов - Саид Ибраимов, ще заеме шефски пост в "Левски". Бившият футболист на "сините" ще е новият спортен директор в клуба, научи "България Днес".

Ибраимов е част от екипа на Мъри още по време на първия престой на Стоилов начело на "Левски". Тогава бе главен скаут. След това е помощник-треньор на бившия наставник на "сините" в "Литекс", "Ботев" (Пд) и "Астана". При завръщането на Мъри на "Герена" през 2021-ва Ибраимов бе канен отново да е част от щаба му, но отказа. Вместо това той продължи работата си като помощник в казахстанския "Тобол".

Реклама

Сега Ибраимов ще се завърне на "Герена" в нова роля - като спортен директор. Той ще е близо до отбора и понякога ще помага за тренировките. Ще бъде натоварен и със селекцията на тима. Очаква се назначението му да бъде обявено в близките дни.

За треньор на отбора изненадващо е избран Николай Костов. Това стана след отказа на Илия Груев да поеме "сините". Специалистът и неговият щаб ще бъдат представени официално преди първата на тренировка на отбора за новия сезон на 21 юни. За Костов това ще е втори престой начело на "Левски". Специалистът води отбора в 11 мача през сезон 2011/2012 година. В тях записа 9 победи и 2 загуби. Напусна след загуба от "Миньор" (Пк) с 0:1 на "Герена" в края на март 2012-а.

За последно Костов води казахстанския "Актобе". Бил е начело още на "Анортозис", "Онисилос",

"Олимпиакос" (Никозия), АЕК (Ларнака), "Бананц", "Металург" (Донецк), "Карпати" (Лвов), "Таврия", "Тосно", "Ботев" (Пд), "Стал" и "Шахтьор" (Караганди).

Назначението на Костов е прието на нож от част от феновете, които от известно време обявиха война на ръководството на "Левски". Оттам се поинтересуваха от клаузите в договора на новия треньор. Какви цели са му поставени и каква е неустойката при евентуалното и много вероятно негово уволнение.

Предстои да се разбере съдбата на Елин Топузаков, който води тима след напускането на Стоилов. Според хора от клуба вариантите са два - да влезе в щаба на Костов или да оглави школата на клуба.

Четете още

"Левски" избира от трима за треньор

"Левски" избира от трима за треньор

Гиби заведе внуците на "Герена"

Гиби заведе внуците на "Герена"

Реклама
Реклама
Реклама