Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14739519 www.bgdnes.bg

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Коварни румънци чакат ЦСКА-София и ЦСКА 1948 в Лигата на конференциите. "Червените" от "Армията" изтеглиха късата клечка и ще играят с носителя на купата на северната ни съседка "Сепси". Тимът на Саша Илич бе поставен при жребия, но изтегли един от възможно най-трудните възможни съперници. През миналия сезон "Сепси" завърши на шесто място в румънското първенство и спечели купата след победа с дузпи над "Университатя" (Клуж) във финала. В последните месеци за тима игра българинът Радослав Димитров, но неговият договор изтича и най-вероятно няма да се изправи срещу ЦСКА. "Червените" са домакини в първия двубой, който ще е на 27 юли в София на "Армията". Реваншът е седмица по-късно в Румъния. Съперникът за ЦСКА далеч не е за подценяване и се превърна в турнирен боец, след като през последните две години спечели две купи и една Суперкупа.

Противникът на ЦСКА 1948 изглежда още по-тежък. Това е ФКСБ на ексцентричния президент Джиджи Бекали, който завърши на трето място в румънското първенство през последния сезон. Дълги години Бекали бе начело на славния "Стяуа" и се забърка в десетки скандали. Преди 6 години клубът фалира и да загуби емблемата си, чиито права се държат от военните. Наложи се Бекали да създаде ФКСБ, който претендира да е наследник на "Стяуа". От своя страна военните създадоха нов клуб "Стяуа Букурещ" с оригиналната емблема, който започна участието си в първенството от четвърта дивизия.

Реклама

Съдбата намигна на "Левски"

"Левски" имаше късмет при жребия за втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Сините" ще се изправят срещу победителя в двойката ФК "Хегелман" (Литва) Ц ФК "Шкупи 1927" (Северна Македония.
Това бе възможно най-благоприятният жребий за тима. "Левски" се размина с "Фенербхаче", ПАОК и "Омония" (Никозия), които бяха сред възможните съперници.
Първият двубой е на 27 юли. Ако няма промени в програмата от УЕФА, в него "Левски" ще е гост. Реваншът е седмица по-късно на 3 август на стадион "Георги Аспарухов".

"Олимпия" (Любляна) дебне "Лудогорец"

"Лудогорец" може да се изправи срещу добре познатия у нас "Олимпия" (Любляна) във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Другият евентуален противник на българите в този етап на турнира е латвийския "Валмира". За да се стигне до среща с някой от тези два отбора, "Лудогорец" първо трябва да отстрани шампиона на Косово "Балкани" в първия предварителен кръг.
Словенският "Олимпия" стана известен у нас, след като на два пъти отстрани "Левски" в евротурнирите през 90-те години. Това роди подигравки и дори песни от феновете на ЦСКА.

Четете още

"Левски" скочи на БФС

"Левски" скочи на БФС

Шок за ЦСКА! Капитанът Матай аут до Нова година

Шок за ЦСКА! Капитанът Матай аут до Нова година

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама