Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14747137 www.bgdnes.bg

Суперскандал! БФС свали БНТ от чартъра

Екипът на националната телевизия пътувал 16 часа с влак, за да отрази мача в Литва

За пореден грозен скандал, в който е забъркано управлението на Българския футболен съюз, научи "България Днес". Шефовете на родната централа са скъсали взаимоотношенията си с Българската национална телевизия. Информацията е от хора от екипа на БНТ, пожелали анонимност.

Реклама

Причината е, че при предишно отразяване на мачовете на националния отбор коментаторите си позволили в ефир да критикуват управлението на Борислав Михайлов и да говорят за нужда от промени на върха. Това вбесило ръководните фактори на футболния съюз. Стигнало се дотам, че екипът на БНТ, който отразява мачовете на националите, бил изгонен от чартърния полет, с който пътува отборът. БФС отказало да вози медията за гостуването на Литва от европейските квалификации миналата седмица. Във въпросния двубой нашите играчи едва издрапаха до 1:1, въпреки че почти цял мач бяха с човек повече от непретенциозния си съперник.

Така на журналистите и техническите лица от националната телевизия се наложило експресно да си уреждат алтернативен начин на пътуване до прибалтийската държава. Те трябвало да сменят 2 самолета и накрая влак, за да се доберат до спортното събитие. Първо хванали полет до Нидерландия, където се прекачили на друг такъв за литовската столицата Вилнюс. От тази година домакините играят мачовете си на основно реконструирания стадион "Дарайюс и Гиренас" в град Каунас. За да стигнат до там, се наложило да използват и местната железница. Така цялото пътуване на екипа на БНТ ударило 16 часа заради отношението от футболната централа.

Двубоят бе коментиран от Ивайло Ангелов, който е и шеф на спортната дирекция на телевизията. Той е познат още с добилото популярност прозвище Иво Мексикото. По време на коментар на световното първенство през 2014-а година Ангелов сбърка цели 16 пъти името на Чили, наричайки ги Мексико. Все пак журналистът вече натрупа 23 години опит в БНТ.

"България Днес" се опита да се свърже с отговорните фактори и с пресаташето на БФС за коментар по темата, но без успех.

Техническият директор Георги Иванов-Гонзо само преди няколко дни се забърка в друг скандал с фенове след мача със Сърбия (1:1) в Разград. Той влезе в саморазправа на стадиона с български привърженици, които скандирали срещу Боби Михайлов и настоящото ръководство на футбола. Самият Гонзо пък определи като аматьори хората от опозицията в лицето на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

Следващият мач на България от европейските квалификации е гостуване на Черна гора на 10 септември. За момента няма яснота дали дотогава БФС и БНТ ще изгладят отношенията си.

Четете още

Националите се махат от Разград след псувните по Боби и БФС

Националите се махат от Разград след псувните по Боби и БФС

Сърбия решава съдбата на Кръстаич

Сърбия решава съдбата на Кръстаич

Реклама
Реклама
Реклама