Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14855081 www.bgdnes.bg

Съперникът на "Лудогорец": Ставаме за смях на Европа!

Шампионът на Косово ФК "Балкани" все още не знае къде ще приеме българския първенец

ФК "Балкани" от Косово държи в пълно неведение българския шампион "Лудогорец" преди първия мач между двата тима. Идния вторник "орлите" гостуват в балканската държава в първи квалификационен кръг от Шампионската лига.

Реклама

По програма в сайта на УЕФА е обявено, че двубоят трябва да се играе на 11 юли от 21:45 часа на стадион "Фадил Вокри" в столицата Прищина. Твърде е възможно обаче това да не се случи заради окаяното състояние на терена. Поради тази причина и домакините все още не са пуснали в продажба билетите за срещата. Ръководството на "Балкани" излезе с гневно съобщение, в което казва, че се срамува от създалата се ситуация.

"Всяко чудо трае три дни. Тук чудесата непрекъснато се случват. Уж сме страна със спортни стремежи да завладеем Европа, а продължаваме да изненадваме целия континент, като дори не сме готови с минимални условия. Остават 4 дни до датата на най-големия държавен клубен мач на възможно най-високото ниво като Шампионската лига, а все още не е ясно къде ще се играе този квалификационен двубой. Вместо да фокусираме цялото внимание на нашите играчи върху футбола, се изправяме пред психологическата тежест на случващото се със съдбата на срещата. Превръщат ни за смях. Как може това да бъде оправдано?", гневят се от косовския клуб.

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев предупреди, че очаква труден мач, където и да се проведе той.

"Имаме тежък жребий в квалификациите на Шампионска лига, защото "Балкани" не се страхува да атакува. Надявам се с помощта на нашата публика да ги отстраним. Доверявам се изцяло на треньора, който каза, че отборът ни е готов. Шампионска лига е една мечта. Хората, които следят футбол отблизо, знаят, че вече много по-трудно се влиза, но искаме да бъдем там, защото сме били и знаем какво е", увери шефът.

Според изследване на статистика Лоренцо Карли шансовете на "Лудогорец" да попаднат в групите на най-комерсиалния турнир се равняват на 16,3%. От отборите, които започват от първия кръг, единствено "Макаби" (Хайфа) е с по-големи шансове - 21,8%. 

Десподов обеща луди вечери

Вторият капитан на "Лудогорец" Кирил Десподов вдигна 12-ата титла на клуба над главата си в четвъртък вечер. Той обеща, че отбора го очакват луди европейски вечери.

"Тази година вдигам втора купа и чувството е невероятно. Всеки футболист има важна роля и допринася с нещо клубът да върви нагоре. Изключително съм щастлив, че успях да помогна на отбора за титлата и купата на България. Успях да постигна целите. Докато съм в този клуб, ще се боря за него и ще има луди европейски вечери. Надявам се да преминем през "Балкани". Целта пред "Лудогорец" винаги е най-голямата - Шампионска лига", отсече националът. 

Четете още

6 млн. евро за новия "Лудогорец" на Петев

6 млн. евро за новия "Лудогорец" на Петев

Десподов пъчи мускули в Гърция

Десподов пъчи мускули в Гърция

Реклама
Реклама
Реклама