Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15021078 www.bgdnes.bg

Николай Костов зове: Да покажем добро възпитание на "Шкупи"

"Сините" чакат решение на УЕФА за гостуващите фенове

Треньорът на "Левски" Николай Костов иска футболистите му и феновете да покажат на "Шкупи" добро възпитание. Той се надява на "Герена" в четвъртък да няма провокации, каквито имаше от северномакедонците в Скопие.

"Амбицирани сме да се представим добре с "Шкупи". Победихме в първия мач, имахме много трудности. Там футболът беше съвсем различен. На нашия терен, пред нашата публика, се надявам да изиграем добър мач. Да покажем на македонците, че няма да провокираме и ще покажем добро възпитание. Моите футболисти са готови да го направят", заяви Костов.

Реклама

До момента от "Левски" нямат яснота дали фенове на "Шкупи" ще бъдат допуснати за реванша. След ексцесиите в Скопие на първия мач се очаква УЕФА да забрани на агитката на северномакедонския тим да дойде в София. Писмо с подобно искане е пратено до евроцентралата и от БФС. Отделно делегатът на двубоя в Скопие е описал всички инциденти. При подобни ексцесии УЕФА действа светкавично чрез апелативната си комисия, за да не се губи време за обжалване. Заседанието бе вечерта. Яснота трябва да има най-късно тази сутрин.

"Левски" загря за реванша с "Шкупи" с разгром над "Локомотив" (Сф) с 6:0. Това е най-изразителната победа на "сините" в Първа лига от сезон 2018/2019. На 6 октомври 2018 г. разгромяват "Верея" със 7:0.

След изразителния успех Николай Костов обяви имената на четирима футболисти, без които "Левски" не може към този момент. Специалните играчи на "сините" са Хосе Кордоба, Андриан Краев, Асен Митков и Уелтън.

"Има ключови играчи, на които постоянно се разчита - заяви Костов. - Такива са специалните ни играчи Уелтън, Кордоба, полузащитниците като Краев, Митков, въпреки че е млад. Има такива специални играчи, без които на този етап не можем без тях. Имаме много добър отбор, но не искам да изпадаме в еуфория, че сме победили "Локомотив". Те се предадоха след третия гол."

Четете още

Феновете на "Левски" са на свобода, наръганият е контактен

Феновете на "Левски" са на свобода, наръганият е контактен

(ВИДЕО) БРУТАЛЕН БОЙ преди "Шкупи" - "Левски"! Има наръган. Арестувани са около 40 българи в Скопие!

(ВИДЕО) БРУТАЛЕН БОЙ преди "Шкупи" - "Левски"! Има наръган. Арестувани са около 40 българи в Скопие!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама