Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15436437 www.bgdnes.bg

Напрежение в националния отбор по футбол

Сериозно напрежение се трупа в националния отбор след поредицата неуспешни мачове. Това стана видно след загубата с 0:1 от Иран в контрола, играна в Пловдив.

След нея България продължава да няма победа през 2023 г. От началото на годината националите имат три загуби и две равенства.

Реклама

Лошото представяне се отразява и на отношенията между футболистите в отбора. Стигна се дотам, че капитанът Кирил Десподов индиректно нападна съотборниците си след загубата от Иран.

"Не изпълнихме това, което се изискваше от нас - заяви новото попълнение на ПАОК. - На тренировка всичко беше перфектно и когато започна мачът, абсолютно нищо от това, което сме тренирали, не се получи. Като е контрола, не значи, че трябва да си правим чики-рики. Казах на момчетата да вдигнат глава, защото мачът в неделя е по-важен."

Утре футболистите на Младен Кръстаич гостуват на Черна гора в квалификцаия за Евро 2024. Сърбинът остана доволен от представянето им срещу Иран.

"През първото полувреме оставахме прекалено далеч от противника в дефанзивен план. Не успяхме да ги пресираме добре. Имахме добър контрол над топката, но играхме със страх. Като казвам, че играхме зле в защита, имам предвид целия отбор. Може би ще ни трябва повече време, за да играем, както искаме, но мисля, че сме на прав път", каза Кръстаич.

Не така мисли бившият национал Станислав Ангелов, който сравни представителния тим с брашнен чувал.

"В последно време се превърнахме в брашнян чувал, където ни хванат - там ни тупат. Трябва да се вземат някакви решения в тази посока", не спести критиките си Пелето.

Срещу Иран дебют за националния отбор записаха трима футболисти - вратарят Димитър Митов, офанзивният халф Лукас Петков и нападателят Преслав Боруков.

Четете още

Кръстев и Кръстаич сключиха сделка

Кръстев и Кръстаич сключиха сделка

Ето колко милиона ще вземе Десподов в ПАОК за 4 години

Ето колко милиона ще вземе Десподов в ПАОК за 4 години

Реклама
Реклама
Реклама