Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15810262 www.bgdnes.bg

България търси първа победа за 2023 година advertorial icon

Националният отбор по футбол на България ще опита да запише първа победа за календарната 2023-та година. В събота от 19:00 часа "лъвовете" приемат Литва в мач от квалификациите за европейското първенство в Германия догодина. Двата отбора са в дъното в класирането на своята група "G" с актив от по едва две точки и на практика са загубили шансове за Евро 2024.

Коефициент от 1.61* предлага родният букмейкър efbet за победа на България. Равенството в срещата, която ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски", е оценено със ставка от 4.10*, а успех за Литва - 6.60*. До момента футболистите на селекционера Младен Кръстаич са с най-малко отбелязани попадения от всички пет отбора в групата - едва три. В същото време нашите са допуснали осем гола във вратата си. Литовците пък са отбелязали четири и са инкасирали десет.

Ако считате, че и двата отбора този път ще отбележат, то може да заложите за това при коефициент 2.25*, а поне единият да не отбележи - 1.72*. Над 2.5 попадения в срещата се оценяват с 2.15*, а под 2.5 гола - с 1.78*.

Пореден футболист отпадна от сметките на селекционера Кръстаич. След като Димо Кръстев и Иван Йорданов бяха освободени от лагера на "лъвовете" заради контузии, с травма се оказа и Доминик Янков. Халфът на "Лудогорец" е получил контузия, която няма да му позволи да вземе участие в предстоящия мач с Литва и контролата с Албания няколко дни по-късно. Лекарският екип е преценил, че за Доминик ще е по-добре да се възстановява в клубната си база. Засега не е ясно дали Кръстаич ще повика негов заместник. В понеделник той вече привика на пожар Станислав Иванов от "Арда".

В последните 24 часа не спират спекулациите за това дали футболният национал на България Йоан Стоянов може да бъде мобилизиран в израелската армия. На играча не бе позволено да се качи на самолета и да се евакуира у нас по спешност.

"Аз съм диабетик от 2017 година. Затова и няма да бъда мобилизиран. Все още не знам кога ще се прибера в България. Към момента всичко е наред с мен", обясни Стоянов. От няколко дни 22-годишният футболист продължава да бъде блокиран в хотел в Тел Авив.  Халфът на националния отбор Илиан Илиев от своя страна е оптимист за предстоящия двубой.

"Надявам се да спечелим и да зарадваме хората. Последните няколко мача загубихме в последните минути. Нямахме шанс, но и трябва да играем по-добре. Където и да сме, ние играем за националния отбор и трябва да се раздаваме. В Пловдив имаше отлична атмосфера, но за жалост не успяхме да зарадваме хората", каза Илиев-младши.

В петъчната програма от европейските квалификации най-интересният сблъсък се очертава да бъде “Нидерландия – Франция” от 21:45 часа. За победа на домакините в сайта efbet.com е даден коефициент 3.20*, Х - 3.60*, а 2 - 2.30*. В неделя от 21:45 часа Норвегия с Ерлинг Холанд в атака приема Испания. 4.50* е ставката за успех на скандинавците, равенството се котира на 3.70*, а три точки в актива на Испания - 1.88*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

 

Реклама
Реклама
Реклама