Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16166259 www.bgdnes.bg

"Левски" изчисти 5 млн. дългове

Левски" е изчистил 5 млн. лева от дълговете си към НАП за последните 12 месеца. Това стана ясно по време на Общото събрание на клуба.

"Сините" са изплатили 2,5 млн. на Агенцията по приходите от старата главница и още толкова настоящата. Вторите са текущи задължения. Ръководството и НАП са се споразумели да се плаща първо главницата, за да не се трупат нови лихви. Към момента дългът на "Левски" към държавата е 10,1 млн. Тъй като има наредени нови плащания от клуба до края на месеца, сумата ще падне под 10 млн. лева.

Реклама

Както е известно, дълговете към НАП са най-големият финансов проблем на "Левски". В един момент дори се говореше за фалит на клуба заради тях. В последната година "сините" погасяват регулярно настоящите си задължения и чистят части от старите.

По време на Общото събрание мажоритарният собственик Наско Сираков за първи път официално е обявил, че оттегля окончателно подкрепата си към БФС, научи "България Днес" от акционер в клуба. Легендата е крайно разочарован от действията на ръководството на централата. От "Левски" поискаха извънреден конгрес на БФС още преди година. Но сега за първи път Сираков лично се обявява против Борислав Михайлов и компания.

"Аз много добре отделям личните си отношения със служебните. Категорично съм против това управление на БФС, защото то е насочено срещу ПФК "Левски", обяви Сираков след въпрос на акционер каква е позицията на клуба спрямо ръководството на БФС и продължава ли 40-годишното приятелство с президента Боби Михайлов..

С тази позиция на легендарния нападател "Левски" категорично застана на страната на борещите се за промяна в българския футбол.

Иначе за разлика от последните общи събрания на "Левски" това премина мирно. Дори интересът към него бе в пъти по-малък от предишното, което се помни с уволнението на Иво Ивков и скандала на последния с Даниел Боримиров. Не присъстваха и лидерите на сектор "Б", които водят война със собственика Наско Сираков.

Четете още

Цяла Европа се смее на страхливия Боби М.

Цяла Европа се смее на страхливия Боби М.

Треньорът на "сините" момичета Деяна Петракиева: Искам "Левски" шампион в женския футбол

Треньорът на "сините" момичета Деяна Петракиева: Искам "Левски" шампион в женския футбол

Реклама
Реклама
Реклама