Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16178798 www.bgdnes.bg

Георги Дерменджиев след боя над "Фенербахче": Това отново е само началото!

"Лудогорец" си осигури шансове за второто място в групата

Под диригентската палка на Георги Дерменджиев "Лудогорец" е в началото на нов път и победата с 2:0 над "Фенербахче" го бележи. Шампионите ни се доказаха срещу турския гранд в мач от група "Н" на Лигата на конференциите, след като в Истанбул преди това загубиха с 1:3.

Якуб Пьотровски даде преднина на шампионите със страхотен гол от над 20 метра в 18-ата минута, хвърляйки в екстаз хилядите фенове на "Хювефарма Арена". В добавеното време точен беше и появилият се като резерва Руан Секо, който затвърди успеха на тима на Георги Дерменджиев.

Реклама

"Играчите започнаха да разбират философията ми и лека-полека се получават нещата - коментира Дерменджиев. - Един отбор трябва да бъде колектив и всички трябва да бъдат много здрава група, за да може да се постигне такава победа. Това може би е началото, но да се надяваме, че ще вървим във възходяща линия, защото един мач нищо не значи. Аз съм изключително доволен от играта на отбора. Ние още сме в играта и ще се опитаме да излезем от групата. На тези момчета трябва да се засвидетелства доверие."

Самият Дерменджиев бе архитект на проекта "Лудогорец" от самото начало, като бе там от 2011 г., а от 2014 до 2017 бе и старши треньор с три спечелени титли.

В другата среща от групата "Нордселанд" и "Спартак" (Търнава) завършиха 1:1.

Въпреки загубата в Разград "Фенербахче" остава лидер в група "Н" с 9 точки, а "Лудогорец" е трети с 6. "Нордселанд" има 7, а "Спартак" (Търнава) - 1.

Българският шампион запазва шансове за класиране в елиминациите на Лигата на конференциите. В следващия кръг "Лудогорец" гостува в Търнава, а за "фенерите" предстои визита в Норвегия. "Нордселанд" идва за последния си мач тук, а той може и да се окаже решаващ за второто място.

Четете още

Дерменджиев хвърля "орлите" в атака

Дерменджиев хвърля "орлите" в атака

"Лудогорец" сигурен у нас, гони Европа

"Лудогорец" сигурен у нас, гони Европа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама