Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16334303 www.bgdnes.bg

Висша лига се завръща с голямо дерби: "Манчестър Сити - Ливърпул" advertorial icon

След двуседмична пауза, свързана с националните отбори, клубният футбол в Европа се завръща с пълна сила. Още в ранния съботен следобед погледите ще са вперени към английската Висша лига. Един срещу друг се изправят два от фаворитите за спечелване на титлата – действащият шампион и временен водач "Манчестър Сити" и заемащият втората позиция в моментното класиране "Ливърпул". Разликата между тимовете е само 1 точка. Двубоят е от 14:30 часа българско време и може да се наблюдава пряко по Диема Спорт 2. Най-разнообразни възможности за залог преди и по време на дербито ще откриете на efbet.com. Родният букмейкър дава сериозно преимущество за домакините. Коефициентът за победа на тима, воден от мениджъра Хосеп Гуардиола, е 1.82*. Равенството в срещата се котира на 4.50*. Успех за гостите, водени от мениджъра Юрген Клоп, пък е оценен със ставка 4.40*.

Това ще е първият сблъсък между "Манчестър Сити" и "Ливърпул" през този сезон. В предишните две срещи между тези отбори триумфираха "гражданите", но преди това "мърсисайдци" имаха три поредни успеха във всички турнири. През април тази година футболистите на Гуардиола бяха безкомпромисни и победиха съперника с 4:1, с което до голяма степен тогава си гарантираха титлата във Висшата лига. Сега играчите на Клоп са жадни за отмъщение. Очакванията за много попадения със сигурност насочват внимание към залог, че и двата отбора ще отбележат гол. Коефициентът за това в efbet е 1.54*. Над 2.5 гола в мача се оценяват с 1.50*, а над 3.5 гола – с 2.25*.

Все още голмайсторът на "Манчестър Сити" Ерлинг Холанд е под въпрос за дербито в събота. Миналата седмица той влезе като резерва по време на контролата на Норвегия срещу Фарьорските острови. Нападателят се появи в игра на почивката, а малко преди края на мача получи удар в глезена. След това той пропусна мача с Шотландия, завършил 3:3. Норвежците не се класираха за Евро 2024. Въпреки контузията Холанд все още е фаворит в efbet за голмайстор по всяко време в двубоя срещу "Ливърпул". Коефициентът за такъв залог е 1.76*. Сред най-вероятните голмайстори в дербито следват Хулиан Алварес - 2.95*, Мохамед Салах - 3.25* и Дарвин Нунес - 3.65*.

Главен съдия на сблъсъка ще бъде Крис Кавана. Това назначение със сигурност не се хареса на мениджъра на "червените" Юрген Клоп. Германецът помни поне два случая, в които се е чувствал ощетен от въпросния арбитър и е изказвал критики по негов адрес. Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола също влезе в конфликт с Крис Кавана. Това се случи този сезон при поражението на тима с 0:1 от "Нюкасъл" в мач от Карабао Къп през септември. Тогава испанецът получи жълт картон за протест, след като нахлу на терена. В кариерата си Кавана е ръководил 8 двубоя на "Сити", в които тимът има 5 победи, 2 равенства и 1 загуба. Статистиката му в мачове на "Ливърпул" е 15 срещи (13 успеха и 2 поражения за "мърсисайдци").

Ако считате, че съдията Крис Кавана ще вдигне над 5.5 картона в мача, то коефициентът в efbet е 2.25*. Под 5.5 картона в срещата се котират на 1.64*. "Манчестър Сити" да получи повече картони от съперника - 3.35*, а "Ливърпул" да е с повече картони - 1.75*, равенство по този показател - 4.80*. Любопитна възможност за залог е това да има червен картон още през първото полувреме, което носи коефициент от 11.00*. Червен картон за играч на "Ливърпул" преди почивката означава ставка от 14.00*.

В друг любопитен мач от съботната програма на Висшата лига на Англия от 17:00 часа един срещу друг излизат "Нюкасъл" и "Челси". Коефициентите за двубоя са: 1 - 2.70*, Х - 3.60*, 2 - 2.70*. В неделя от 16:00 часа "Евертън" приема "Манчестър Юнайтед" в завързан мач. Ето и предложенията на efbet: 1 - 2.80*, Х - 3.60*, 2 - 2.60*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама