Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16370605 www.bgdnes.bg

Костов си тръгва от "Левски" при отпадане от "Хебър"

Уелтън и Цунами се завръщат в състава на "сините"

Треньорът на "Левски" Николай Костов почти сигурно ще се раздели с поста си при отпадане от "Хебър" за Купата на България. Това сочат настроенията на "Герена" към момента, научи "България Днес".

"Сините" изостават сериозно в първенството и купата остава шансът им за трофей. "Левски" гостува на "Хебър" на Любослав Пенев в Пазарджик на 7 декември. Мачът се явява от огромно значение за бъдещето на треньора.

Реклама

Костов се радва на пълната подкрепа на мажоритарния собственик Наско Сираков. Провал за купата обаче може да доведе до смяната му, за да се успокоят духовете около отбора. Другият вариант е спешно натирване на няколко играчи, за които се смята, че тровят атмосферата в съблекалнята в последно време.

Други източници от "Герена" споделят, че Костов може да си тръгне още в събота. Тогава "Левски" приема "Локомотив" (Пд) след пет мача без победа в Първа лига. При нов неуспех и очакваните викове "Оставка" от феновете не е изключено треньорът сам да напусне. Още повече че не чувства пълното доверие на играчите в съблекалнята. На няколко пъти те са пренебрегнали негови указания по време на последните мачове.

Добрата новина за Костов е, че в състава се връщат три от най-важните играчи в тима. Това са бразилците Цунами, Уелтън и Роналдо. Първите двама пропуснаха последните няколко мача заради травми. Те вече са възстановени и готови за игра. Уелтън дори влезе за няколко минути срещу "Локомотив" (Сф) въпреки лошия терен. Роналдо отпадна от групата за двубоя с "червено-черните" в последния момент заради травма, получена на тренировка. Контузията не е толкова сериозна и бразилецът трябва да е възстановен за домакинството на "Локомотив" (Пд) в събота от 17,30 ч.

В лазарета влезе младокът Асен Митков. Халфът получи контузия в глезена след удар от противников футболист срещу "Локо" (Сф). Все още не е ясно колко време ще отсъства и ще може ли да вземе участие в някой от мачовете до края на годината.

Четете още

Отметна ли се Божков за дълга на "Левски"?

Отметна ли се Божков за дълга на "Левски"?

"Левски" преговаря за Шейтанов

"Левски" преговаря за Шейтанов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама