Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16412905 www.bgdnes.bg

ЛОШО! Стилиян Петров не иска да е шеф на БФС

Михайлов може да си върне властта, обяви Георги Градев

Няма шанс Стилиян Петров да се кандидатира за президент на БФС. Това разкри бившият член на екипа на Димитър Бербатов - Георги Градев, пред "България Днес".

"Доколкото аз лично съм разговарял със Стилиян Петров, няма шанс той да се кандидатира за президент на БФС", обяви Градев.

Реклама

Така той коментира изказването на президента на "Славия" Венци Стефанов, че би подкрепил Стилиян Петров, само ако е без Димитър Бербатов.

"Тази идея на Венци се прокарва от почти година. Тя няма почва в екипа на Бербатов и Стилиян. Не виждам разлика между тях двамата. Дали Бербо ще е президент или Стилиян, няма да промени нищо в екипа им. Те имат обща работа и цели. Може би трябва да се промени мисленето на футболните хора у нас. Тези, които мислят, че това е еднолично дружество и се управлява от един човек. Това сдружение се управлява от колективен орган, в случая са 15 човека. Решенията се взимат колективно, а президентът е само лицето на тези решения. Той нищо не може да реши индивидуално", категоричен е Градев.

Бившият правен съветник на Бербатов коментира и темата за евентуалните нови кандидати за шеф на БФС.

"Смятам, че ако се появи нов кандидат, който е не по-малко достоен от Бербатов, трябва да е готов да работи с него за доброто на българския футбол - обяви Градев. - Важи и обратното. Целта трябва да е да се вдигне нивото на родния футбол, да се обединим и да работим заедно за него. Борислав Михайлов беше деструктивна фигура. Който ли и да дойде след него, трябва да е готов да съдейства на другите кандидати. Всеки ще е с добри намерения и с цел да промени футбола, с изключение на Красен Кралев. Кралев иска да се кандидатира, но той не е компетентен за този пост и има съмнителен морал. Освен това е човек на Боби. Родът Михайлови може да продължи само с него. Не трябва да му се дава да припарва около оградата на Бояна."

Градев спомена и за притеснителни слухове за Боби Михайлов, които достигат до него

"Чух притеснителни слухове, че Михайлов иска да обжалва конгреса през март. Да управлява чрез пълномощно, дадено на някой от сегашните му вицепрезиденти. До колкото знам, Михаил Касабов иска след конгреса да се оттегли в пенсия. Тоест ще е някой между Лечков и Костадинов. Ако това е така, е жалко. Това показва, че Михайлов няма никакви намерения да помага на родния футбол. Важно е да се пита Касабов на изпълкома защо не е вписан в търговския регистър все още след оставката на Михайлов. Ако бъде вписан и се проведе конгрес, няма как Михайлов да се завърне."

Четете още

Валентин Михов: Човек да не се пошегува за БФС

Валентин Михов: Човек да не се пошегува за БФС

Стилиян Петров иска още кандидати за шеф на БФС

Стилиян Петров иска още кандидати за шеф на БФС

Реклама
Реклама
Реклама