Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16685836 www.bgdnes.bg

Коледа идва с дерби за върха в Англия advertorial icon

Каква по-голяма радост за окото на футболния фен от дерби между първия и втория в английската Висша лига! Точно такъв мач ни очаква тази събота от 19:30 часа, в навечерието на светлите коледни празници. "Ливърпул" приема лидера "Арсенал", изоставайки само на точка от "артилеристите". Залогът в срещата може да бъде само един - първото място!

Заради домакинския фактор efbet дава лек превес за "мърсисайдци". Коефициентът за победа на "Ливърпул" е оценен на 2.45*, равенството се котира на 3.65*, а успех за "Арсенал" - на 2.75*. Играчите на мениджъра Юрген Клоп направиха нулево равенство в домакинството си на "Манчестър Юнайтед" през миналия уикенд и сега са жадни да отбележат голове. Футболистите на Микел Артета от своя страна се справиха без особени усилия с "Брайтън" (2:0) и по този начин оглавиха временното класиране.

Плюс или минус ще се окаже за "Ливърпул" това, че в сряда те имаха четвъртфинален мач от турнира за Купата на лигата - остава да разберем. "Червените" разбиха "Уест Хям" с 5:1, докато "Арсенал" през цялата седмица се подготвяше единствено за предстоящото голямо дерби в събота. Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп не остана очарован от поведението на феновете на тима.

"Не съм доволен от атмосферата зад мен. Играхме много добре, направихме пропуски, вкарахме 5 гола. Момчетата играха изключително през първото полувреме, но феновете не бяха на това ниво. Искам атмосфера на нокти, без да се карам с мениджъра на противника, например. Ако не сте в настроение за мач, просто дайте билета си на някой друг. В дербито срещу "Арсенал" ние се нуждаем от вашата подкрепа", призова Клоп.

Предишният мач на "Анфийлд" между двата тима от Висша лига се игра през април тази година. Тогава битката завърши без победител, но с доста попадения - 2:2. Миналата есен пък "Арсенал" победи с 3:2 на своя стадион, така че има всички предпоставки отново да очакваме голово шоу. Последната победа на "мърсисайдци" над "топчиите" у дома датира от ноември 2021, когато резултатът бе впечатляващ - 4:0! Ако считате, че сега отново ще има над 2.5 попадения в срещата, efbet предоставя коефициент от 1.70* за такъв залог, а за под 2.5 гола - 2.15*. С оглед на резултатните срещи, които тези два отбора правят помежду си, можем да обърнем внимание и на залог за над 3.5 гола (2.70*), а защо не и за над 4.5 гола (4.90*). И двата отбора да отбележат се котира със ставка от 1.58*.

Халфът на "Ливърпул" Алексис Мак Алистър, по всяка вероятност ще пропусне предстоящото дерби. Световният шампион с Аржентина се контузи в началото на месеца, а възстановяването му върви бавно и ще отнеме повече време от първоначалните прогнози.

Фаворит за голмайстор по всяко време е Мохамед Салах от "Ливърпул" с коефициент от 2.65*. Следва го съотборникът му Дарвин Нунес с 3.30*. 24-годишният уругвайски нападател премина в отбора от "Бенфика" през 2022 и вкара 15 гола във всички турнири за "червените" през миналата кампания, а до момента има 7 през настоящия сезон. Той обаче има десет мача без попадение, като се разписа за последно при победата над "Борнемут" с 2:1 за Купата на лигата в началото на ноември. От "Арсенал" най-вероятният голмайстор е Габриел Жезус с коефициент от 3.95*.

Дори на Бъдни вечер, 24 декември, е предвидена една среща от футболната програма на английската Висша лига. От 15:00 часа "Уулвърхямптън" приема "Челси". "Сините" от Лондон са фаворит с коефициент 1.98*, а успех за "вълците" се оценява на 3.75*. На Боксингдей, както на Острова наричат 26 декември, най-интересният сблъсък противопоставя "Манчестър Юнайтед" и "Астън Вила". Успех за "червените дяволи" се котира с 2.40*, знак Х е 3.60*, а знак 2 - 2.90*. На 27 декември английският футболен маратон продължава с пълна сила. Шампионът "Манчестър Сити" гостува на "Евертън", след като отложи предишния си мач от първенството с "Брентфорд", поради ангажименти към Световното клубно първенство. Футболистите на мениджъра Хосеп Гуардиола нямат право на повече грешки и успех за тях е гарниран с коефициент от 1.64* в efbet. Двубоят да завърши без победител се определя със ставка от 4.10*, а триумф за "карамелите" - 5.40*.

 *Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

 *Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

 

Реклама
Реклама
Реклама