Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16756071 www.bgdnes.bg

"Арсенал - Ливърпул" е голямото дерби във ФА Къп advertorial icon

"Арсенал" и "Ливърпул" приковават погледите с голямо дерби помежду си от третия кръг на ФА Къп в Англия. Двубоят е насрочен за тази неделя от 18:30 часа българско време. Може да наблюдавате срещата пряко в ефира на Диема Спорт 2, а най-разнообразни възможности за залози ще откриете на efbet.com.

Според родния букмейкър домакинството дава лек превес на "Арсенал" и коефициентът за тяхна победа е фиксиран на 2.05*. Равенството в дербито е оценено на 3.80*, а успех за тима на "Ливърпул" се котира на 3.25*. "Артилеристите" имат само една победа в последните си 6 мача във всички турнири. В последните си два двубоя от английската Висша лига те претърпяха поражения, което ги свлече до четвъртата позиция в подреждането. На 23 декември "Ливърпул" прие "Арсенал" в мач от първенството, като тогава двубоят завърши без победител - 1:1.

"Мърсисайдци" от своя страна са в много по-добра форма от съперника си и имат само една загуба в последните си 12 срещи във всички турнири. Тя дойде от белгийския "Роял Юнион СЖ" в груповата фаза на турнира Лига Европа и на практика бе без значение, тъй като играчите на мениджъра Юрген Клоп завоюваха първата позиция. За последно "Арсенал" спечели като домакин на "Ливърпул" през октомври 2022 година, като записа 3:2 в мач от Висшата лига.

Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах оставя отбора си за известен период, тъй като отива да играе за Египет в турнира за Купата на африканските нации. Ако тимът му стигне до финала там, то нападателят ще пропусне осем срещи на лидера от "Анфийлд". "Ливърпул" прекрати наема на трети свой играч, който през лятото бе преотстъпен под наем на друг отбор. В последния ден на миналата година "мърсисайдци" си върнаха Фабио Карвальо от "РБ Лайпциг", а след това направиха същото с левия краен защитник Оуен Бек, както и Рис Уилямс, който бе пратен в "Абърдийн". Защитникът на "Арсенал" и японският национален отбор Такехиро Томиясу пък заминават да играят за родината си на турнира за Купата на Азия. Той е насрочен за 12 януари - 10 февруари в Катар.

Най-вероятните голмайстори по всяко време за състава на "Арсенал" в предстоящото дерби се явяват Едуард Нкетия и Габриел Жезус с коефициенти от по 2.85 *. За гостите от "Ливърпул" с най-висок шанс да се разпишат са Дарвин Нунес (3.00*) и Коди Гакпо (3.10*).

В друг интересен мач от кръга във ФА Къп "Тотнъм" приема "Бърнли" в петък от 22:00 часа. "Шпорите" са фаворити с коефициент за победа 1.50*, равенството е оценено на 4.80*, а успех за гостите - 5.80*. В събота от 14:45 часа "Съндърланд" е домакин на "Нюкасъл" в местно дерби в Северна Англия. efbet предлага следните коефициенти: 1 - 4.20*. X - 4.00*, 2 - 1.79*. В неделя от 16:00 часа актуалният носител на трофея от ФА Къп - "Манчестър Сити", играе срещу "Хъдърсфийлд". "Гражданите" логично са считани за суперфаворит със ставка за тяхна победа - 1.04*. Равенството е оценено на 16.00*, а успех за гостите се приема за истинска сензация - 40.00*.

"Манчестър Сити" е фаворит отново да спечели турнира. В секцията “Дългосрочни събития“ на efbet.com може да направите залог за "гражданите" при коефициент 3.50*. Сред най-вероятните тимове да вдигнат трофея са още "Манчестър Юнайтед" (10.00*), "Челси" (10.00*), "Арсенал" (11.00*), "Нюкасъл" (12.00*) и "Ливърпул" (13.00*).

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама