Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16871735 www.bgdnes.bg

Божидар Искренов: "Щутгарт" ми предлагаха 5 млн. марки!

Легендата на "Левски" и българския футбол Божидар Искренов призна, че е имало възможност да премине в тима на "Щутгарт". То е дошло след мачовете между "сините" и германския тим през 80-те. Обещаната му заплата е била 5 млн. марки, разкри Гибона в подкаста "Код Спорт".

"Шофьорът на рейса на "Щутгарт" дойде след мача и седна до мен в бара - разказа Радостта на народа. - Извади един плик и каза "това е". До 24 часа взимаш германско гражданство, 5 милиона марки ти е договорът за 5 години, имаш подготвен договор за реклама с "Адидас". Ще те заведа в "Мерцедес" да си избереш каква кола да караш."

Реклама

Искренов, който играл и за двата гранда в България - "Левски" и ЦСКА, коментира ситуацията при "сини" и "червени".

"Мачовете между "Левски" и ЦСКА трябва да се играят винаги в последния кръг на "Васил Левски". Дали са първи или пети, няма значение. Всички чакат този мач. Да, сега има хегемония на "Лудогорец", но ако тези два отбора ги няма в българския футбол, не знам кой ще ходи на стадиона. Когато е имало силни "Левски" и ЦСКА, винаги е имало и силен национален отбор", заяви Гибона.

Искренов каза и защо не е бил част от отбора по време на знаменитото американско лято през 1994 година.

"Всички ми казаха, че съм малоумник, че не съм отишъл. Казах, че така съм решил. И съжалявам, и не съжалявам за това решение. Щях да бъда на две световни първенства, с което много малко хора могат да се похвалят. Но ако бях отишъл, дали пък щяхме да стигнем до четвъртото място", разсъждава Гибона. 

Четете още

Бившата на Гиби го замени със сладкар

Бившата на Гиби го замени със сладкар

Гиби заведе внуците на "Герена"

Гиби заведе внуците на "Герена"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама