Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16872456 www.bgdnes.bg

На "Герена": Пет варианта за заместник на Петрис

*"Левски" още не е избрал десен бек

*Плащат малко за Охене, дават 10% от следващ трансфер

Ръководството на "Левски" има около 5 варианта за заместник на Жереми Петрис. "Сините" все още не са се спрели на нов десен бек.

Мениджъри, с които работят на "Герена", са предложили играчи на шефовете. Всички те са чужденци. До момента стана ясно името само на един от тях. Това е 22-годишният Стърла Отесен, който е свободен агент от 1 януари. Тогава е изтекъл договорът му със "Стабек". Според медиите в родината му "Левски" е по петите му от 2 месеца. Сред конкурентите му за трансфер на "Герена" е и бразилец. За него обаче не е известно все още нищо.

Реклама

"Левски" вече намери заместник на другия отлъчен от първия тим - Андриан Краев. "Сините" се спряха на Карлос Охене от "Хебър". Дефанзивният халф ще премине медицински прегледи днес. Ако всичко с тях е наред, ще подпише, тъй като всичко по личните му условия е уточнено. След това ще отпътува за лагера на тима в Турция.

Двата клуба вече постигнаха договорка. Трансферната сума за "Хебър" не е голяма, но клубът е запазил 10% при следваща продажба на Охене. Договорът на 30-годишния ганаец с клуба от Пазарджик е до лятото. В България той е играл още за "Берое", "Царско село" и ЦСКА 1948.

Трансферът на Охене може да се смята за пожарен. До него се стигна, след като "Левски" удари на камък с останалите варианти за заместник на Краев. Един от тях отново е бил бразилец, но нещата там са се закучили. Така "сините" бяха принудени да се обърнат към българския пазар и да нарушат думата си, че не се интересуват от футболисти от Първа лига.

В същото време Петрис и Краев продължават да тренират с втория отбор на "Левски". Клубът усилено търси купувачи за двамата, тъй като договорите им изтичат в края на сезона.

Четете още

Грешниците на "Герена" натирени в дубъла

Грешниците на "Герена" натирени в дубъла

Неймар, ти ли си това? Новият в "Левски" копие на суперзвездата

Неймар, ти ли си това? Новият в "Левски" копие на суперзвездата

Реклама
Реклама