Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16899098 www.bgdnes.bg

Илия Груев е работохолик №1 в "Лийдс"

Винаги е солиден, надежден и трудолюбив, хвали го германският треньор

Българският национал Илия Груев е работохолик номер 1 в английския "Лийдс". Куп похвали по негов адрес изрече треньорът му Даниел Фарке. В последните три срещи германският мениджър пуска българина като титуляр и Груев оправдава доверието.

"Когато е на терена, никой не изминава по-голямо разстояние от Илия. Винаги е солиден и надежден, притежава изключителна работна етика. Той е скромен, непретенциозен, трудолюбив и търпелив. Така е от първия му ден тук. Винаги влиза първи на тренировъчното игрище и излиза последен. Един от най-големите професионалисти, с които съм работил", похвали го Фарке. 

Реклама

Тази вечер от 21:45 часа "Лийдс" приема "Норич" в изтеглен мач от кръга в Чемпиъншип. Тимът на Груев заема четвъртата позиция във временното класиране, като голямата цел е завръщане във Висшата лига. Първите два отбора получават директна промоция, а от заелите от трето до шесто място играят плейофи за още една квота.

От началото на сезона Илия Груев е записал 13 мача за "Лийдс", или 402 минути на терена. Все още се очаква първият му гол или асистенция, но въпреки това статистиката му е впечатляваща. Той е определян за един от най-полезните играчи в състава. Само за предишния мач срещу "Престън Норд Енд", спечелен с 2:1, Груев записа най-голямо избягано разстояние от всички - 11 километра. Общо действията на 23-годишния полузащитник през целия двубой са били 80. 60 от тях са успешни, или 75%. Груев пак има висок процент точни пасове - 90. От 52 подавания 47 са достигнали адресата си. Негов шпагат, с който предотвратява опасна контраатака, е даден като пример за съвършенство в официалната фейсбук страница на "Лийдс".

Логично и цената на българския национал постоянно се покачва. Към момента той е оценяван на над 4 милиона евро.

Четете още

Фарке хвърля Груев в битката за Висшата лига

Фарке хвърля Груев в битката за Висшата лига

Фуфо и Груев стават тактически смени

Фуфо и Груев стават тактически смени

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама