Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16928238 www.bgdnes.bg

Филип Кръстев най-скъп в "Цволе"

*След напускането на Америка

*Българският национал ще прибира и най-тлъстата надница в новия си клуб - 40 бона в евро

В най-скъпия футболист за клуба си се превръща българският национал Филип Кръстев. Халфът официално премина в елитния нидерландски "Цволе". Той ще доиграе там сезона под наем, след като напусна шампиона на МЛС - ФК "Лос Анджелис", където бе преотстъпен през есенния полусезон. В САЩ Фуфо записа 12 мача и 2 попадения.

Реклама

Правата на играча се държат от компанията "Сити Груп" и белгийския клуб "Ломел". Миналата година личният му мениджър Николай Жейнов разкри, че откупната клауза на Кръстев е в размер на 7 милиона евро. В сайта transfermarkt Кръстев е оценен на 4 милиона евро пазарна стойност. Това го прави голямата звезда в нидерландския клуб. За сравнение, следващият по стойност футболист в състава на "Цволе" е германският защитник Ленарт Чибора, струващ 1,4 млн евро.

Логично Кръстев ще получава и една от най-високите заплати. Той ще прибира по около 40 хиляди евро на месец, като половината от тези пари идват от "Ломел", а другата половина от новия му отбор. Целта пред "Цволе" е класиране за евротурнирите. Към момента тимът заема деветата позиция във временното подреждане.

"Много се вълнувам, че съм тук! Нямам търпение да започна", бяха първите думи на Филип при представянето му с екипа на "Цволе". Той ще носи фланелка с №50 на гърба.

"Филип е универсален полузащитник. Той може да играе както отляво, така и в централната халфова линия. Доволен съм, че успяхме да го привлечем благодарение на нашите добри отношения със "Сити Груп"", коментира техническият директор на "Цволе" Марк Коонен.

Българският национал вече изгледа от трибуните победата на новия си тим с 1:0 над "Витес" от 19-ия кръг на Ередивизи. Филип Кръстев би трябвало да дебютира за "Цволе" идната неделя в гостуването на "Спарта" (Ротердам).

Четете още

Филип Кръстев отива в нидерландския "Цволе"

Филип Кръстев отива в нидерландския "Цволе"

Илиан върна Филип Кръстев в националния

Илиан върна Филип Кръстев в националния

Реклама
Реклама
Реклама