Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16963506 www.bgdnes.bg

"Байерн" продължава да преследва "Байер" в Бундеслигата advertorial icon

Ожесточена битка за титлата в Първа Бундеслига на Германия водят "Байер" (Леверкузен) и "Байерн" (Мюнхен) през този сезон. "Аспирините" са лидери с актив от 49 точки, а баварският колос е само с две по-малко. Двата тима се откроиха и като вероятно единствените кандидати за шампионския трофей, тъй като третият "Щутгарт" изостава на 12 точки от върха.

Страхотни мачове ни предлага програмата на Бундеслига този уикенд. От 16:30 часа "Байерн" приема "Борусия" (Мьонхенгладбах) без право на грешка в преследването на водача. Диема Спорт ще ни направи свидетели на сблъсъка, а разнообразни възможности за залог и коефициенти ще откриете на сайта efbet.com.

Коефициентът за домакинска победа на "Байерн" е 1.15*, равенството е оценено на 8.60*, а успех за гостите - 15.00*.

Тази седмица "Байерн" официално представи новото си попълнение Саша Боей от "Галатасарай". 23-годишният французин бе привлечен за 30 милиона евро плюс още 5 милиона възможни бонуси. Има вероятност той да дебютира още в предстоящата среща. Съставът от Мюнхен може да бъде без контузения Йошуа Кимих.

"Той определено няма да играе уикенда. Състоянието му е по-лошо, отколкото изглежда. Надявам се да се върне в скорошно бъдеще", уточни спортният директор на клуба Кристоф Фройнд. Кимих има травма на рамото, която получи на мача от първенство срещу "Унион" (Берлин). Аут за мача са още защитникът Дайо Упамекано, халфът Конрад Лаймери и крилото Кингсли Коман. Корейският защитник Ким Мин-Джае участва в турнира за Купата на Азия. Нусаир Мазрауи пък бе с Мароко в турнира за Купата на африканските нации, но страната му изненадващо отпадна от ЮАР във вторник вечер и той се прибра в Мюнхен.

По същото време в събота "Байер" има на пръв поглед леко гостуване на последния в класирането "Дармщад". efbet дава коефициент от 1.30* за победа на гостуващия тим. Мачът да завърши без победител се оценява на 6.00*, а домакински успех - 8.80*. Домакините имат скромен актив от едва 11 точки, но със сигурност не са се предали в битката си за оцеляване. Формата на "Дармщад" е ужасяваща и те нямат победа в последните 12 мача от Бундеслигата. Последният успех бе в началото на октомври срещу "Аугсбург" с 2:1, и то като гости. "Байер" е точно на обратния полюс и чупи рекорди. Тимът от Леверкузен вече е в забележителна серия от 32 поредни мача без загуба във всички турнири. За последно "аспирините" допуснаха поражение през юли от "Реал Сосиедад" в приятелски мач. "Байер" удари "Дармщад" с 5:1 в първата среща през есента.

Бившият голмайстор на "Байер" Димитър Бербатов смята, че треньорът на тима Чаби Алонсо ще бъде перфектният заместник на Юрген Клоп в "Ливърпул". Според българина двата отбора имат много сходен стил на игра, а Чаби има отношение към талантите и може да развие младите играчи на "мърсисайдци".

"Алонсо ще бъде кандидат номер едно за поста в "Ливърпул". Обзалагам се, че вече е започнал да мисли за работата там. Алонсо досега показва, че може да се справи с всичко", смята Бербатов.

Първата среща от 20-ти кръг в Първа Бундеслига е още този петък от 21:30 часа, когато "Хайденхайм" приема четвъртия в класирането "Борусия" (Дортмунд). Коефициентите на efbet за срещата са: 1 - 4.00*, Х - 4.40*, 2 - 1.74*. "Жълто-черните" се посъбудиха и са в серия от три поредни победи в шампионата, но изостават с цели 13 точки от лидера "Байер". Така вероятно целта пред тях е да запазят позиция в зона Шампионска лига. Домакините са в средата на таблицата, далеч от опасната зона, а освен това са и в страхотна форма.

Джейдън Санчо е под въпрос за гостите от Дортмунд. Англичанинът има мускулен проблем, призна треньорът Един Терзич. "Санчо не тренира с отбора през последните дни. Това не е изненадващо след дългия период, в който не е играл. Няма да поемаме никакви рискове. Ще изчакаме да видим какво е състоянието му преди двубоя", заяви наставникът на "Борусия". Юлиан Брант, Марко Ройс и вратарят Грегор Кобел също са под въпрос за срещата на "жълто-черните" в петък.

В секцията “Дългосрочни събития“ на efbet.com откриваме, че фаворит за титлата в германската Бундеслига за сезон 2023/24 е тимът на "Байерн" (Мюнхен) с коефициент от 1.60*. Ставката за "Байер" (Леверкузен) е 2.25*, за "Щутгарт" - 200.00*, а за "Борусия" (Дортмунд) - 300.00*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама