Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16975140 www.bgdnes.bg

"Левски" тресна "Динамо" (Киев), треньорът Костов със силни думи

Изключително престижна победа с 1:0 записа "Левски" над украинския гранд "Динамо" (Киев). Предсезонната проверка се игра в Турция. Единственото попадение в мача бе дело на Патрик-Габриел Галчев. В 22-рата минута той овладя една избита топка след корнер, залъга противник и с прецизен шут мушна топката плътно до гредата. "Сините" бяха солидни през цялата среща и пропуснаха на няколко пъти да удвоят преднината си. Десетина минути преди края Уелтън излезе сам срещу вратаря, но пропусна. 

Старши треньорът на "сините" Николай Костов прекъсна мълчанието си от предишните три срещи и проговори. Очаквано той похвали играчите си след проверката.

Реклама

"Доволен съм, след като победихме. В този мач видях, че нашите играчи развиват идеите ни и това, което тренираме. Започват да стават по-уверени. Изиграхме два много добри мача - срещу "Олександрия" и сега срещу "Динамо" (Киев). Тогава загубихме, но бяхме добре сложени на терена и взаимодействахме добре. Днес също ни се получиха нещата. Държахме противника максимално далеч от нашата врата. Заслужено успяхме да победим", каза Костов в ефира на Диема Спорт.

"Зарадва ме най-много старанието на играчите и някои взаимодействия и трансформации по фланговете, които затрудняват противниците ни. В този аспект се справяме добре, тактически добре стоим на терена. "Левски" винаги трябва да се стреми да подобрява играта си. При нас постоянно си заминават футболисти, идват други, докато се адаптират към играта, не е толкова просто това нещо. Затова нека нашите почитатели да имат по-голямо търпение, защото виждате, че изживяваме труден период за клуба. Полагаме максимални усилия поне игрово да изглеждаме добре и да се представяме достойно в шампионата, тъй като изостанахме в точките и трябва да наваксваме. Този лагер е по-продължителен и имаме възможността да изпробваме повече варианти по време на тренировки и на игри. Имаме достатъчно мачове, в които да го правим", спокоен е треньорът на "сините".

"Имаме нужда от качествени играчи във всички линии. Много е труден трансферният период в момента, не е лесно да намираме такива футболисти. Не искаме да вземаме играчи, които не сме убедени, че ще ни свършат работа, затова се затрудняваме. Надявам се да се окомплектоваме максимално добре. Хоакин Фернандес може да го видите в игра още утре. Тогава ще играят нашите младежи и някои от играчите, които по-рядко вземат участие до момента. Той е централен защитник с ляв крак. Ние предприехме ход по привличането му, защото знаете, че се зашумя около Хосе. Това не значи, че Кордоба ще напусне "Левски". За тези въпроси попитайте по-добре началниците, те са тук. Във всички линии имаме нужда от играчи. Не искам да изглежда така, че само искам, разбирам в какво затруднено положение е самият клуб. Полагаме максимални усилия и началниците също. Надявам се да има още играчи, които да се присъединят към нашия отбор", завърши Николай Костов.

Четете още

"Левски" прави дружество за нов стадион

"Левски" прави дружество за нов стадион

Наско Сираков "чете конско" на футболистите

Наско Сираков "чете конско" на футболистите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама