Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17003815 www.bgdnes.bg

Роналдиньо срещу Анри на световно за легенди

Пет "Златни топки" се събират на мондиал за ветерани над 35 години

Футболният магьосник Роналдиньо ще се изправи срещу френската легенда Тиери Анри в уникално световно първенство за шампиони. Турнирът ще се проведе през лятото в Англия непосредствено преди Евро 2024 във Франция. На мондиала за легенди ще участват осемте нации, които са ставали световни шампиони. Това са Англия, Аржентина, Бразилия, Франция, Германия, Италия, Испания и Уругвай.

Очаква се на световното да се събират някои от най-добрите играчи от близкото минало. Планират се седем мача за началото на юни, а стадионът ще бъде на клуб от Висшата лига. Очаква се капитани да са Естебан Камбиасо (Аржентина), Емерсън (Бразилия), Кристиан Карембю (Франция), Кевин Курани (Германия), Марко Матераци (Италия), Мичел Салгадо (Испания) и Диего Лугано (Уругвай).

Реклама

В списъка са включени цели четирима носители на "Златната топка". Това са англичанинът Майкъл Оуен, бразилското трио Кака, Роналдиньо и Ривалдо и Фабио Канаваро от Италия. Твърди се също, че Англия вече е привлякла Ашли Коул, Джо Коул, Рио Фърдинанд, Дейвид Джеймс, Франк Лампард и Роби Фаулър. Състезанието се организира от Elite Players Group (EPG) - група от бивши футболисти и спортни бизнесмени от най-високо ниво, които обединиха сили миналата година.

Отборите ще са съставени от 11 играчи, но мачовете ще са с продължителност 70 минути. Регламентът ще позволява неограничен брой смени. Организаторите умишлено са избрали прозореца между финала на Шампионската лига на 1 юни и началото на Евро 2024 на 14 юни - и вярват, че могат да осигурят цялата логистика.

Други звезди, за които се предполага, че ще участват са бразилците Кафу и Роберто Карлос и французите Тиери Анри и Марсел Десаи. Един от малкото отказали е бившият капитан на Италия Франческо Тоти.

Четете още

Роналдиньо влиза отново в затвора

Роналдиньо влиза отново в затвора

Ричарлисон иска като Роналдиньо

Ричарлисон иска като Роналдиньо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама