Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17005475 www.bgdnes.bg

Халф от втория тим подсилва "Лудогорец", вижте името на таланта

Методи Стефанов започва за Суперкупата и в Европа

Халфът Методи Стефанов е футболистът, на който ще разчита треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев през пролетта, издават пред "България Днес" близки до щаба на отбора.

23-годишният юноша на "Пирин" (Благоевград) от четири сезона играе за втория отбор на "орлите", а по време на подготовката в Белек Дерменджиев му гласува доверие в две от проверките. Втория път бе в последната такава срещу "Млада Болеслав". Именно тази единадесеторка е най-вероятната за мача за Суперкупата, в който отборът от Разград ще се изправи срещу ЦСКА 1948 в събота на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Този мач от своя страна трябва да е и генералната репетиция на шампионите, преди да гостуват на "Сервет" в Женева следващия четвъртък (15 февруари) в мач от турнира Лига на конференциите.

Реклама

След продажбата на Доминик Янков и Нонато в състава на Дерменджиев има нужда от още един плеймейкър освен Тодор Неделев. В тази роля се справя именно Стефанов, а двамата с Неделев заформят добър тандем в подготовката. Това не значи, че "Лудогорец" е спрял да търси футболист за позицията в средата на терена. "От 10 февруари до 3-4 март имаме седем мача - признава Георги Дерменджиев. - Трябват ни играчи и мисля, че докато затвори трансферният прозорец, ще има нови футболисти при нас. Веднага е трудно да се включат, ще е необходимо време за адаптация, но ситуацията е такава."

За разлика от българското първенство швейцарското не спира, "Сервет" записа три победи и едно равенство през януари, а в неделя гостува на "Ивердон Спорт". Отборът от Женева е на второ място в класирането, като изостава на шест точки от "Йънг Бойс". "Ивердон" са на осма позиция в шампионата от 12 отбора.

Четете още

ПодкастЪТ на "България Днес": Бившият национал Михаил Александров: Клоп знаеше всичко за мен

ПодкастЪТ на "България Днес": Бившият национал Михаил Александров: Клоп знаеше всичко за мен

"Лудогорец" прати Русо в Белгия

"Лудогорец" прати Русо в Белгия

1,85 млн. евро за "Лудогорец" от Янков

1,85 млн. евро за "Лудогорец" от Янков

Търсят двама за "Лудогорец"

Търсят двама за "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама