Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17040196 www.bgdnes.bg

Кои ще са шампионите на Азия и Африка? advertorial icon

Този уикенд ще се изиграят дългоочакваните футболни финали на две от континенталните надпревари. В събота от 17:00 часа Йордания и Катар ще определят първенеца на Азия, като срещата ще се излъчва по Нова Спорт. В неделя от 22:00 часа Нигерия и Кот д`Ивоар ще спорят за титлата  в Африка, а двубоят ще се предава по Макс Спорт 1. Разнообразни възможности за залози и за двете срещи може да откриете на сайта efbet.com.

Домакинът на турнира за Купата на Азия – Катар, ще има възможност да защити трофея си, който завоюва на предишното издание. На полуфинала през седмицата катарците удариха един от фаворитите - Иран с 3:2. Тимът, воден от испанския селекционер Тинтин Маркес, няма поражение за Купата на Азия вече в 13 поредни срещи. Йордания от своя страна поднесе голямата изненада, надигравайки Южна Корея на Юрген Клинсман с 2:0 в полуфиналите. Това ще бъде и първият финал в историята на отбора, воден от Хусаин Амута.

В efbet откриваме, че домакините от Катар са фаворити за нова титла с коефициент за победа в редовното време от 2.10*. Равенството след 90-тата минута е оценено на 3.15*, а успех за Йордания - 3.70*. Над 2.5 гола в редовното време на финала се котират с 2.45*, а ъндърът е 1.52*. Да има продължения в мача се оценява с 2.90*, а да се стигне до изпълнения на дузпи - 4.90*. За последно двата тима играха приятелски мач на 5 януари тази година. Тогава Йордания спечели с 2:1.

Не по-малко интригуваща е битката за титлата в Африка. В турнира за Купата на африканските нации единият финалист също е домакин на турнира - Кот д'Ивоар. "Слоновете" победиха с 1:0 ДР Конго с гол на Себастиан Алер в полуфиналите. Бившият вече селекционер на Кот д'Ивоар Жан-Люи Гасе беше уволнен след груповата фаза, въпреки че "слоновете" се промъкнаха напред през иглени уши след две поражения. Оттогава тимът е воден от Емерс Фае. Съперник на финала ще бъде Нигерия, който спечели полуфинала си срещу Южна Африка след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и продълженията и 4:2 при дузпите).

Финалът се очертава като много завързан, а efbet дава превес на Нигерия с коефициент за победа 2.60*, равенството е оценено на 2.95*, а успех за Кот д'Ивоар - 3.05*. Нигерия на португалския селекционер Жозе Пезейро ще изиграе своя осми финал в турнира. До момента "суперорлите" имат три титли (1980 г., 1994 г. и 2013 г.) и четири втори места (1984 г., 1988 г., 1990 г. и 2000 г.). Кот д'Ивоар вдига титлата през 1992 г. и 2015 г., а сребърните медали печели през 2006 г. и 2012 г.! Любопитно е, че и четирите финала на "слоновете" дотук са завършвали 0:0 и се е стигало до изпълнения на дузпи. Ако считате, че редовното време отново ще бъде без попадения, то ставката за това е 6.40*. Може да опитате и със залог да се стигне до продължения - 2.80*, а мачът да се реши след дузпи - 4.60*.

Срещата за третото място в надпреварата между Южна Африка и ДР Конго ще се играе в събота от 22:00 часа. Ето и коефициентите на efbet: 1 - 3.15*, Х - 3.30*, 2 - 2.35*.

 *Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама