Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17040271 www.bgdnes.bg

Легендата на "сините" Емил Спасов: Няма кой да смени Уелтън в "Левски"

Оставаме без собствени юноши, липсват им амбиции

Продажбата на Уелтън е тежък удар по отбора на "Левски", защото няма кой да смени бразилския нападател. Мнението си пред "България Днес" изказва легендарният атакуващ играч от близкото минало Емил Спасов.

Треньорът Николай Костов не искаше да се разделя с най-ценния си играч, но това не зависеше от него, а от офертата, която бе получена за кариоката. Той ще играе в японския "Гамба" (Осака).

Реклама

"Предпочитам да не говоря за Уелтън, тъй като знаете много добре доколко много е важен за нас. Футболът е бизнес, зависи каква оферта ще получим. Той вече е на 27 години. Всеки си има своите мечти, своите надежди за реализация", коментира Костов.

Според Емо Спасов през есента се е видяло колко важен е бразилецът за отбора. "Видяхме в мачовете, в които той не игра, че отборът изобщо не е същият и е много далеч от нападателния и опасен футбол - казва Спасов. - За жалост не виждам негов адекватен заместник." 

Сериозен проблем е предизвикал и Андриан Краев с решението си да не удължи договора си. "Краев беше важен за отбора, но не може да се подиграва с "Левски", никой не може. Това е най-големият отбор в България и е чест да си в него. Като иска да напуска, добре, да продължи договора си, за да може и клубът да получи някаква сума. Най-малкото в него е вложено също немалко. Това е честният начин, а и никой няма да го спре."

Спасов, който от дълги години се занимава с детско-юношески футбол, е на мнение, че е изключително трудно оттам да бъдат привлечени играчи за първия отбор.

"Връзката между юношеския и мъжкия футбол у нас се къса. Децата са презадоволени и нямат амбиция да постигнат нещо голямо, задоволяват се с малкото, защото получават всичко от родителите си. Затова и няма готови юноши за първия отбор, а трябва да се търсят футболисти от чужбина", казва мъката си Спасов.

Четете още

"Левски" приключи контролите с победа

"Левски" приключи контролите с победа

"Гамба" преговаря за Уелтън

"Гамба" преговаря за Уелтън

Реклама
Реклама
Реклама