Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17194155 www.bgdnes.bg

Почина легендарният Андреас Бреме

Футболният свят отново е в траур. На 63-годишна възраст почина германската легенда Андреас Бреме.

Големият футболист е получил сърдечен арест в Мюнхен в понеделник. Той е приет в спешното отделение на болница в близост до дома му. Лекарската помощ се оказва твърде късно и Бреме умира.

Реклама

Защитникът е световен шампион със Западна Германия в Италия през 1990 г.  Той е големият герой за своя тим, вкарвайки единствения гол на финала срещу Аржентина на Диего Армандо Марадона. 

В кариерата си Бреме играе за "Кайзерслаутерн", "Байерн", "Интер" и "Сарагоса".

Печели Бундеслигата с баварците през 1987 г. Две години по-късно става шампион на Серия "А" с "Интер" и е обявен за играч на сезона. През 1991 г. печели и Купата на УЕФА с "нерадзурите".

През 1993 г. се завръща в Кайзерслаутерн. Три години по-късно "червените дяволи" вдигат Купата на Германия, но и изпадат. Бреме остава в отбора въпреки това и помага за моменталното завръщане на клуба в елита.

Легендата на немския футбол печели Бундеслигата с "Кайзерслаутерн" през сезон 1997/1998, когато е съотборник  с Мариан Христов.

По-късно Бреме става треньор на "лаутерите", като ги води от 2000 до 2002 г. След това води "Унтерхахинг" и е помощник в "Щутгарт". 

Миналия месец почина друга икона на германския и световния футбол - Франц Бекенбауер. Именно Кайзер Франц е треньор на Бундестима при похода към световната титла на мондиала в Италия.

Четете още

Погребаха Бекенбауер при мама и татко (СНИМКИ)

Погребаха Бекенбауер при мама и татко (СНИМКИ)

Почина легендарният футболист Франц Бекенбауер

Почина легендарният футболист Франц Бекенбауер

Реклама
Реклама
Реклама