Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17228197 www.bgdnes.bg

Мишо Касабов - агент на ДС

Едно от старите ченгета, работещи и до днес във футбола ни, също ще играе на изборите в БФС за президент на централата - Михаил Касабов.

На 22 март той прави 69 години и бе издигнат от ФК "Славия".

Босът на белите Венци Стефанов обясни, че това е точният кандидат.

"Много години е във футбола, не е изцапан, неопетнен е. Кой може да каже нещо лошо за него? Да си президент на БФС, не е само да седнеш и да се пъчиш, и после да се изказваш. Мишо Касабов не ламти за власт, а иска да помага. Да има ред в българския футбол и да се знае кой пие и кой плаща", разясни Белия вожд.

Реклама

Касабов е живял дълги години в Западна Германия, а през 1986 г. Държавна сигурност го вербува за агент във Второ главно управление под псевдонима Иван.

Долагал е в трети отдел, където се събирали данни за ФРГ, Австрия и Франция. Съдружник е във фирмата длъжник "Астра спорт" ООД, София, която има два дълга към Банка за земеделски кредит в размер на 924 млн и 340 млн неденоминирани лева, с лихви към главницата в размер на 159 млн и 8 млн лева. Независимо от това се ползва с уважението на всички във футболните среди. Дори и да не спечели изборите, със сигурност ще се коалира с новоизбрания президент на БФС и ще влезе в новото ръководство на централата като вицешеф.

Четете още

Бербатов: В кандидатурите на Гонзо и Касабов има конфликт на интереси

Бербатов: В кандидатурите на Гонзо и Касабов има конфликт на интереси

"Славия" издига Михаил Касабов за шеф на БФС

"Славия" издига Михаил Касабов за шеф на БФС

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама