Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17293223 www.bgdnes.bg

"Барселона" има да си връща на "Атлетик" (Билбао)

Своеобразен реванш ще търси футболният "Барселона" при визитата си на "Атлетик" (Билбао) в дербито на кръга от испанската Ла Лига. По програма срещата е насрочена за 22:00 часа днес и ще се излъчва пряко по Макс Спорт 4.

Каталунският гранд отпадна като гост на този съперник в четвъртфиналите на турнира за Купата на краля в края на януари. Тогава срещата завърши 2:2 в редовното време, а в продълженията баските вкараха още два безответни гола. Сега футболистите на треньора Шави Ернандес отново са гости в Билбао, но този път в шампионатен мач. Според букмейкърите те са лек фаворит за победата с коефициент 2.50. Успех за "Атлетик" се котира на 2.80, а равенство - 3.40. В първата среща през сезона в Ла Лига "Барселона" победи вкъщи "Атлетик" с 1:0.

Реклама

Домакините загубиха предишния си мач от "Бетис" с 1:3, като това бе първото им поражение в последните седем мача. Тимът от Билбао провежда ожесточена битка за Топ 4 и местата, даващи право за участие в Шампионска лига догодина. Към момента отборът, воден от треньора Ернесто Валверде, е пети във временното класиране, на 3 точки зад четвъртия "Атлетико" (Мадрид) и на 8 зад третия "Барселона". От своя страна каталунците стабилизираха представянето си в последно време. Те са без загуба в последните си 6 мача във всички турнири. Тимът изостава на 9 точки зад лидера "Реал" (Мадрид) и на 2 зад сензацията "Жирона", но все още не се е отказал от борбата за титлата. Трите точки в Билбао изглеждат като задължителни, ако "блаугранас" искат да продължат да вярват в защитата на трофея си от миналия сезон.

"Поставяме "Жирона" и "Реал" под напрежение. Мисля, че ще получим възможност отново да станем шампиони. Все още можем да спасим сезона. Всичко е възможно в Шампионската лига - нещата там са 50/50. Горд съм да кажа, че отборът ни е крайно мотивиран. Виждате какво правят момчетата на терена", все още оптимист е Шави Ернандес, който вече обяви, че напуска след края на сезона. Към момента шансовете на "Барселона" да стане победител в Ла Лига са оценени с коефициент 17.00. Абсолютен фаворит изглежда "Реал" (Мадрид) със ставка от 1.05, а "Жирона" е с 19.00.

Снощи "Реал" направи грешна стъпка при визитата си на "Валенсия" и стигна до 2:2 в мач с доста скандали.

Четете още

ГОРЕЩА НОВИНА! Дани Алвеш осъден на 4,5 години ЗАТВОР!

ГОРЕЩА НОВИНА! Дани Алвеш осъден на 4,5 години ЗАТВОР!

"Наполи" посреща "Барса" с нов треньор

"Наполи" посреща "Барса" с нов треньор

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама