Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17300329 www.bgdnes.bg

Десподов атакува на два фронта

*За първенство и в Европа

*ПАОК лидер след редовния сезон в Гърция

Капитанът на националния ни отбор по футбол Кирил Десподов и неговият клубен тим ПАОК трябва да се мобилизират на два фронта.

Отборът от Солун се върна на върха на класирането в гръцката Суперлига, след като победи с 2:0 "Ламия" като гост. Прекият конкурент АЕК от своя страна допусна грешка при гостуването си на "Арис" и завърши 3:3, след като домакините отбелязаха гол от дузпа дълбоко в добавеното време. След това развитие ПАОК изпревари столичани и има една точка аванс.

Реклама

"Панатинайкос" също допусна грешка, завършвайки 2:2 като гост на ОФИ, и бе изпреварен от "Олимпиакос", който е на три точки от лидера. Това беше последният кръг от редовния сезон, преди да стартират плейофите в първенството.

В Суперлигата на южната ни съседки играят 14 отбора, всеки срещу всеки. Когато този редовен сезон приключи, започват плейофите. Първите шест отново се срещат при разменено гостуване, докато вторите осем имат по един мач. Заелите последните две места изпадат във втората дивизия, наречена Бета Етники, докато първите два от нея се изкачват в по-горната дивизия.

Вторият фронт, също много важен, е участието на ПАОК в Лигата на конференциите. Футболист №1 на България за 2022 г. започна на пейката двубоя срещу "Ламия", вероятно за да бъде запазен за предстоящия двубой срещу "Динамо" (Загреб) от осминафиналите на Лигата на конференциите следващата седмица. Той влезе в игра 15 минути преди края. Именно в последната част на двубоя ПАОК стигна до победата. Тайсон откри резултата в 71-ата минута, а Баба се разписа в добавеното време.

Четете още

Десподов защити Ел Маестро и даде съвет на  феновете на ЦСКА

Десподов защити Ел Маестро и даде съвет на феновете на ЦСКА

Десподов отново №1 в ПАОК

Десподов отново №1 в ПАОК

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама