Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17347821 www.bgdnes.bg

Осъдихте го, а сега го искате мъртъв! "Самоубиват" Дани Алвеш в затвора

Бразилски журналист шокира футболния свет с фалшива новина за самоубийството на лежащия в затвора за изнасилване Дани Алвеш. Грозната лъжа на Пауло Албукерке бързо обиколи социалните мрежи, но бързо бе опровергана от обкръжението на бившия футболист на "Барселона".

Неговият медиен консултант Аказ Фелеге вече е разговарял с адвокатите на звездата и най-вероятно авторът на фалшивата новина ще бъде подведен под съдебна отговорност.

Реклама

"Информацията беше публикувана в профила на Пауло Албукерке от Рио де Жанейро без никаква причина и в нея няма никаква истинност - категоричен е Фелеге. - Говорих с адвокат и този безотговорен човек трябва да бъде съден", обяви говорителят на Алвеш пред медиите в бразилия. Братът на бразилеца - Ней Алвеш също отрече, че Дани се е самоубил.

"Има толкова много жестокост в хората, толкова много жестокост - казва Ней. - Брат ми беше осъден за думите на жена, която влязла в мъжката тоалетна и е направила нещо, за което само двамата знаят. Вие вече сте осъдили човек, не е ли достатъчно? Той вече е с присъда. Той е в затвора. Сега го искате мъртъв."

Има съмнения, че Пауло Албукерке само се представя за журналист, а всъщност става дума за човек, търсещ трупане на популярност. Неговият профил в "Туитър" има 12 500 последователи. Авторът на фалшивата новина дори се опита да се измъкне с твърдението, че не е говорил за футболиста, а за свой братовчед.

Както е известно, на 22 февруари съдът в Барселона осъди Дани Алвеш на 4,5 години затвор заради изнасилване на жена през декември 2022 г. в една от дискотеките в града. 40-годишният бивш десен бек прекара 13 месеца в затвора преди произнасянето на присъдата.

Преди време бивш съкилийник на бразилеца сподели, че Алвеш е поставен под специално наблюдение заради опасения, че може да посегне на живота си. Именно това подведе мнозина фенове да повярват на информацията.

Четете още

ГОРЕЩА НОВИНА! Дани Алвеш осъден на 4,5 години ЗАТВОР!

ГОРЕЩА НОВИНА! Дани Алвеш осъден на 4,5 години ЗАТВОР!

Дани Алвеш планирал бягство в Бразилия

Дани Алвеш планирал бягство в Бразилия

Реклама
Реклама
Реклама