Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17390044 www.bgdnes.bg

"Ботев" (Пд) и ЦСКА-София застанаха зад Бербатов

Представителите на ЦСКА-София и "Ботев" (Пд) на конгреса на БФС заявиха подкрепата си за Димитър Бербатов. 

Изпълнителният директор на "четвените" Филип Филипов обяви позицията на клуба.

"От доста време заявяваме желанието ни за промяна, това е позицията на ЦСКА. Надявам се да има промяна за доброто на българския футбол. Който и да спечели, екипът му от утре трябва да започне да работи честно, отдадено и отговорно. Нашият избор е Димитър Бербатов. Виждаме в него промяната, да. Днес трябва да се говори за футбол. Делегатите трябва да гласуват по съвест. Дошъл съм да говорим за футбол, за доброто на футбола, за промяната, стига с размирици и скандали. Трябва да се мисли за футбол. Днес не става дума за футболните клубове като идеология - "сини", "червени" и т.н. Днес избираме президент на българския футбол", заяви той. 

Реклама

Ръководството на "Ботев" (Пд) послуша гласа на феновете си, които категорично заявиха подкрепа за Димитър Бербатов на извънредния изборен Конгрес на БФС. Над 94% в проведеното допитване от страна на клуба дадоха своя вот за голмайстор номер в историята на националния отбор.

"ПФК „Ботев" взе своето решение кой от кандидатите за президент на БФС да подкрепи на предстоящия конгрес на футболната централа - написаха от клуба. - Желаейки да бъдем открити и честни както с вас, нашите привърженици, така и с цялата футболна общественост, считаме, че достойното поведение изисква да кажем публично кой от претендентите ще получи гласа на нашия клуб. На база гласуването в официалната клубна анкета, целяща да разбере и уважи позицията на „жълто-черната" общност, ръководството на ПФК „Ботев" ще подкрепи Димитър Бербатов и неговия екип в борбата им за промяна в българския футбол. Искрено вярваме, че дългогодишният упадък на футбола в България е към своя край, като разчитаме, че с техния безспорен авторитет, както и със заявените амбиции за развитие на най-популярната игра, ще успеят да издигнат българския футбол на едно по-високо ниво. Пожелаваме на всички кандидати да проведат предстоящия конгрес на БФС в дух на взаимно уважение и спортсменство, за да може накрая победител да бъде Футболът."

Четете още

СИГНАЛ в полицията: Купуват гласове за Конгреса! Ето колко струва един вот

СИГНАЛ в полицията: Купуват гласове за Конгреса! Ето колко струва един вот

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама