Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17395168 www.bgdnes.bg

Гонзо е новият президент на БФС, Бербатов го поздрави

Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС. Той печели още на първи тур, както първи "България днес" съобщи.  Той взе 235 гласа от 468 гласували. 

От толкова се нуждаеше, който и да е кандидат, за да спечели на първи тур без балотаж. След Иванов се нарежда Димитър Бербатов със 181 гласа. Михаил Касабов има 35 гласа. Останалите кандидати имат по-малко от 10 гласа. 

Реклама

"Благодаря на всички присъстващи в залата. Ще се опитам да направя така, за да променим цялата среда във футбола – да върнем доверието, да осигурим помощта на държавата. Вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Ще работим с децата и се надявам 2026 година да се класираме на световното първенство в САЩ", заяви Иванов.

Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров спортсменски отидоха и го поздравиха. Това предизвика бурните аплодисменти на всички в залата. 

Георги Иванов посочи своите кандидати за Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Гонзо избра 14 имена и една позиция, която предложи на екипа на Димитър Бербатов. 

Ето кои са предложенията: Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Беновски,  Николай Андреев,  Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Калин Каменов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров, един от екипа на Димитър Бербатов.

Делегатите на Конгреса на БФС издигнаха девет кандидати за изпълнителния комитет на родната централа освен изборът на новоизбрания президент Георги Иванов. Ето всички предложения от страна на клубовете: Димитър Георгиев, Станислав Ангелов, Кирил Вангелов, Дончо Донев, Пенко Пенков, Стилиян Петров, Тодор Стойков, Георги Градев и Георги Захариев.

Предстои гласуване на страна на делегатите.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Четете още

Избират новия президент на БФС (видео)

Избират новия президент на БФС (видео)

В понеделник се решава съдбата на България

В понеделник се решава съдбата на България

Боби Михайлов: Свикнал съм на предателства и разочарования

Боби Михайлов: Свикнал съм на предателства и разочарования

Стилиян Петров: Отказвам се, ако не спечелим

Стилиян Петров: Отказвам се, ако не спечелим

Реклама
Реклама
Реклама