Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17433310 www.bgdnes.bg

Карък за националите в Баку

С куп неприятности започва азиатската одисея на българските национали, които се подготвят за мача срещу Танзания в петък от новия турнир FIFA Series в Баку.

Първо началният видеоразбор, който селекционерът Илиан Илиев беше планирал, пропадна. Причината са транспортните неволи, които имаше цялата българска делегация при заминаването от София за столицата на Азербайджан.

Реклама

Багажът беше натоварен неправилно и се оказа, че чантите и куфарите на пасажерите трябва да бъдат свалени. След това бяха поставени сандъците с екипировката. Едва тогава започна отново качването на останалия багаж. Цялата сага се проточи допълнително и заради липсата на достатъчно работно оборудване на летището.

Закъснението се увеличи от първоначалните 40 минути на час и 10 минути в София. Така цялата програма беше пренаредена, като от нея отпадна първи планиран за Баку видеоанализ.

Отборът пристигна в Баку в 20,05 часа местно време във вторник, след което отборът пое към хотела си "Хаят Баку" за вечеря в 21,00 часа и почивка. С това неволите на нашите не свършиха.

Тренировката в сряда бе преместена заради твърде силния вятър. Вместо на съоръжението на Нефтчи "лъвовете" трябваше да проведат заниманието си на централния терен на Олимпийския стадион в Баку от 15,30 българско време (17,30 местно).

Ако няма още обърквания в предварителната програма, отборът на Илиан Илиев ще изиграе първия си мач на пилотния турнир FIFA Series в Баку срещу Танзания от 15,00 на 22 март, петък. Следващият двубой е на 25 март срещу домакините от Азербайджан.

Преди срещите представители на медийната платформа на ФИФА ще посетят българския национален отбор за интервюта с Илиан Илиев и капитана Кирил Десподов.

По този начин България ще бъде представена в новинарския поток на Световната централа. Срещите на платформата на ФИФА с Илиев и Десподов ще бъдат достъпни на видео, а също и като текст.

Четете още

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са на нашето ниво

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са на нашето ниво

Гонзо оставя Илиан Илиев в националния

Гонзо оставя Илиан Илиев в националния

(СНИМКИ) Националите по футбол тренират за мача със СТРАШИЛИЩЕТО Танзания

(СНИМКИ) Националите по футбол тренират за мача със СТРАШИЛИЩЕТО Танзания

Реклама
Реклама
Реклама