Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17447990 www.bgdnes.bg

България е фаворит срещу Танзания и Азербайджан advertorial icon

Националният отбор по футбол на България е фаворит да спечели двете си предстоящи срещи от приятелския турнир FIFA Series в Баку. В efbet откриваме, че коефициентът да победим Танзания е 1.68*, а да надделеем над домакина Азербайджан - 2.60*. Така селекцията на Илиан Илиев влиза в ролята на по-класния тим от своите съперници, според букмейкъра.

През 2023 година "лъвовете" не успяха да запишат нито една победа в своите срещи, затова със сигурност сега ще се гони подобна цел, което е важно за самочувствието на играчите. Двубоят с африканския тим е насрочен за 15:00 часа в петък на стадион "Далга Арена", а с домакините - идния понеделник от 18:00 часа на националния стадион "Тофик Бахрамов". И двете срещи ще се излъчват пряко в ефира на БНТ 3, а разнообразни възможности за залози и коефициенти може да откриетена efbet.com.

Подготовката на българския тим бе леко нарушена тези дни заради закъснение с пристигането. След това и тренировката в сряда бе преместена поради бурен вятър. България и Танзания никога досега не са се изправяли един срещу друг на футболния терен, затова двубоят ще бъде исторически. Стойността на целия отбор на танзанийците (6,28 млн. евро) е почти колкото тази на родната ни звезда Кирил Десподов (6 млн. евро). Сумарно държавната ни селекция е оценена като пазарна стойност на 33,03 млн. евро. За "Тайфа Старс", както е прякорът на съперника, ще липсва най-голямата им звезда. Това е съотборникът на Десподов в ПАОК (Солун) - Мбуана Али Самата. 31-годишният титулярен капитан е освободен от ангажименти поради лични причини. Самата има 69 мача за страната си и е водещ реализатор с 22 гола. От нашата селекция пък ще отсъства опитният Тодор Неделев, който получи частично разкъсване на дългия адуктор на левия крак и ще бъде извън терените около месец.

През януари тази година Танзания участва на престижното първенство за Купата на африканските нации. В групата си записа две ремита - 0:0 с ДР Конго и 1:1 със Замбия, но загуби третия си мач с 0:3 от Мароко. Да направи равенство и сега срещу България се котира с коефициент 3.60*, а да победи европейския си опонент - 5.50*. Любопитно е колко попадения ще паднат в една такава приятелска среща, в която футболистите ще играят по-освободено. Над 2.5 гола се котират с 2.20*, а под 2.5 - с 1.64*. И двата отбора да отбележат е оценено на 2.20*, а да не го сторят - 1.60*. Най-вероятният точен резултат е 1:0 за България (5.00*).

Далеч по-труден за българския национален отбор се очертава вторият мач в Баку срещу домакините от Азербайджан. Там коефициентите са по-изравнени с лек превес за "лъвовете" (1 - 2.80*, Х - 3.10*, 2 - 2.60*). Любопитен залог в efbet е България да отбележи и в двете полувремена - 4.20*. Да не вкараме нито едно попадение на азерите пък се котира на 2.90*.

Селекционерът на България Илиан Илиев не бе никак доволен от ироничните подмятания относно класата на предстоящите ни съперници.

"Играем с Азербайджан, който е горе-долу на нашето ниво. Танзания участваше за Купата на Африка. Илюзията, че ще играем със слаби отбори, е далеч от истината. За нас всеки мач е тест да тръгнем нагоре. Ще изисквам концентрация при статичните положения. Имахме предложения и от много силни отбори. На този етап е добре да играем с отбори на нашето ниво. Смятам, че контролите са добри, колкото и екзотични да изглеждат на някого", увери треньорът.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама