Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17527686 www.bgdnes.bg

Събарят "Армията" от днес, ще има ограничения на пешеходци

От днес започват подготвителните дейности по разрушаване на “Българска армия”.

Фирмата, която ще разчиства стадиона, е “Ростер” ООД. Тяхната оферта е предпочетена от възложителя. “Ростер” трябва да приключи дейностите за около 90 дни, тоест до края на юни или началото на юли.

“Предстои обезопасяване на обекта чрез ограждане с мобилна ограда и поставяне на информационни и указателни табели. Ще се ограничи достъпът на външни лица и пешеходци. След това в обекта ще влезе специализираната техника за разрушаване. Всички дейности са съгласувани от възложителя със Столична община, район “Средец”, заяви Николай Николов, координатор по безопасност за етапа на изпълнението.

Реклама

“Ростер” е с дългогодишен опит в разрушителните дейности, има техника за екологична обработка и рециклиране на строителни отпадъци и минимално количество прах и шум в Борисовата градина, както и инсталация за преработка на смесени метали. Тя е извършвала разрушителни дейности в “Лукойл”, пивоварна “Каменица” в Пловдив, “Амилиум”, “Девня цимент” и др.

Тя е единствената в България, която притежава мобилна платформа да руши особено високи комини.

Освен с разрушителни дейности тя има опит и в строителството - извършвала е ремонт и реконструкция на язовирни, пътни съоръжения и други.

Офертата на “Ростер” беше най-добрата от шест, които в ЦСКА разгледаха.

Работата по разчистването на сегашния стадион трябва да приключи до 3 месеца.

Последно ще бъдат премахнати игрищата пред стадиона, защото все още се ползват от най-малките в школата на ЦСКА, а след това ще им се търси подходящо място в София, защото няма как да бъдат карани в Панчарево, където е клубната база.

Прожекторите на осветлението, които все още работят, ще бъдат запазени, но няма да бъдат монтирани на базата, както първоначално бе идеята. Оказва се, че те гълтат прекалено много ток и в момента са безкрайно неефективни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама