Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17547469 www.bgdnes.bg

Време е за дербита: Кой ще спечели битката - "Левски" или ЦСКА-София? advertorial icon

Куп дербита предлага програмата на efbet Лига през тази седмица. Първо ще бъде изигран междинният 27-ми кръг, а след това в неделя е кулминацията с голямото дерби между "Левски" и ЦСКА-София. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" е насрочена за 14:45 часа, а очакванията са трибуните да бъдат пълни. Ще се излъчва и пряко в ефира на Диема Спорт, а множество възможности за залози и коефициенти може да откриете на сайта efbet.com.

Силите в предстоящата битка между "сини" и "червени" изглеждат изключително изравнени, а изходът от двубоя е непредвидим. За това говорят и коефициентите в efbet. Победа за символичните домакини от "Левски" е оценена с 2.80*, а успех за ЦСКА-София - с 2.70*. Равенството се котира на 3.10*.

Към момента футболистите на треньора Нестор Ел Маестро заемат втората позиция във временното класиране с актив от 57 точки, точно 3 зад лидера "Лудогорец", който е и с мач по-малко. Играчите на Николай Костов са на четвърто място със спечелени 51 точки. И двата тима се намират в много добри серии. "Левски" е без загуба в 10 поредни мача от шампионата, като за последно "сините" отстъпиха като гости на ЦСКА 1948 с 0:1 в началото на ноември миналата година. Освен това вратарят на тима Пламен Андреев не е допускал гол вече цели 524 минути. ЦСКА-София пък е с пет поредни победи (4 в първенството и 1 за Купата на България). В тях "червените" отбелязаха 11 попадения.

Есенният двубой между ЦСКА-София и "Левски" завърши без победител - 1:1. През миналия сезон пък двата тима си размениха по една победа с 2:0, а един мач приключи без попадения. Последните 7 дербита завършват с под 3 отбелязани гола, като най-честият резултат е 0:0 (цели три пъти). За последно повече попадения паднаха през септември 2021 година при победата на "червените" с 2:1. Ако считате, че и този път броят голове ще бъде под 2.5, то можете да заложите при коефициент 1.55* в efbet. Ставката за над 2.5 гола е 2.45*. И двата отбора да отбележат гол се котира на 2.05, а залог „Не“ - на 1.73*. Нулево равенство е фиксирано с коефициент 6.80* Толкова е и ставката за победа на "Левски с 1:0. Най-вероятният резултат се явява 1:1 (5.60*).

ЦСКА-София остана без първите си двама капитани за дербито. При победата с 1:0 над "Локо" (Сф) Амос Юга получи деветия си жълт картон от началото на сезона и е наказан за следващите два мача. Титулярният капитан Юрген Матай все още се възстановява от мускулна контузия и шансовете му да е напълно готов за дербито с "Левски" са минимални. "Без Юга ще е трудно, той е нашият втори капитан и един от най-важните ни играчи, но се надявам, че ще го заместим по най-добрия начин", коментира Нестор Ел Маестро. С контузия е и защитникът Иван Турицов. Добрата новина ще бъде очакваното завръщане на офанзивния футболист Тобиас Хайнц.

В междинния кръг тази сряда на "Левски" и на ЦСКА-София предстоят други два мача с голям заряд. "Сините" гостуват в Разград на лидера "Лудогорец" от 19:30 часа. Коефициентите за срещата в efbet са следните: 1 - 1.56*, Х - 3.90*, 2 - 6.75*. В 17:00 часа пък "червените" приемат "Локомотив" (Пловдив). Ето и ставките: 1 - 1.31*, Х - 5.00*, 2 - 11.75*.

"Ще вкараме много стрес, ако започнем да мислим за следващия и по-следващия противник. Ние сме в такава ситуация, че трябва да гледаме мач за мач. Не искаме да мислим за следващи игри, така натоварваме психиката на играчите. Защо ми е такъв стрес да мисля за мача с ЦСКА? След мача с "Лудогорец" ще направим анализ, ще видим какво самочувствие имаме. Позитивни сме за момента", заяви треньорът на "сините" Николай Костов на пресконференцията си във вторник. Под голяма въпросителна за дербито са контузените Фабио Лима и Асен Митков.

Към момента шансовете на ЦСКА-София да стане шампион в efbet Лига се оценяват с коефициент 5.00*, а на "Левски" - с 35.00*. Абсолютен фаворит за титлата е "Лудогорец" - с 1.22*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП. 

Реклама
Реклама
Реклама