Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17756925 www.bgdnes.bg

"Левски" сменя Николай Костов

Ръководството на "Левски" започва сондажи за евентуален нов треньор. Доверието към Николай Костов е напът да бъде тотално свалено след 1:3 от ЦСКА-София.

Самият наставник призна, че ще има разговори с шефовете за своето бъдеще.

"Ще обсъдим с ръководството какво е бъдещето ми. Поемам отговорността, отдавна съм я поел. Не е само Костов "Левски". Поемам отговорността върху някои от игрите, но не са всички. Не отговарям на такива въпроси за оставка. Щом съм поел отговорност, това е отговорът ми", заяви изнервеният треньор.

Реклама

Очаква се решение за бъдещето му да има в началото на тази седмица. Вчера такива нямаше заради отсъствието на шефовете. Мажоритарният собственик Наско Сираков пътува, а изпълнителният директор Даниел Боримиров е болен. Затова какво ще се случи с Костов ще се решава от понеделник.

Вариантите са два. Първият е да бъде махнат още сега и до края на сезона "Левски" да е с временен треньор. Фаворит е шефът на ДЮШ Елин Топузаков, който бе в същата ситуация и миналата година. Междувременно "сините" шефове ще търсят постоянен наставник. Зад този вариант седят немалко хора на "Герена". Натежава и фактът, че "Левски" загуби мачовете от първите три отбора с голова разлика 2:13. Вторият вариант е Костов някак да доизкара сезона - най-вече заради досегашната сериозна подкрепа на Сираков - и при очертаващото се изпускане на евротурнирите да бъде сменен след това.

Факт е, че шефовете на "Герена" вече започват сондажи сред различни специалисти дали биха поели "Левски". Сред тях има двама българи, но и чужденци.

Загубата от ЦСКА-София тотално извади от релси Николай Костов. Треньорът се държа грубо към журналистите. Стигна дотам да обиди един от тях. Нарече го "гад мръсна". Думите му бяха запечатени от камерите на няколко медии и предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи. Преди това Костов е псувал същия репортер на пистата на полувремето на мача.

"На въпроси като "Срам ли ме е от нещо" не отговарям. Не отговарям на елементарни въпроси. Как мога да ви кажа какво сме обсъждали на полувремето. Това си остава между мен и играчите. Не съм се почувствал добре, че противниковата публика скандира "Още". Трябва да чакате за победа срещу ЦСКА-София. Задавайте си въпросите малко по-смислено, не ме атакувайте", редеше бесният Костов след мача, като отказа да отговори на по-острите въпроси към него. 

Ултрасите от сектор "Б" извадиха транспарант "Срам ни е да ви гледаме" през втората част. Групичка от тях се насочи и към ложата в сектор "В" на почивката на мача да търси сметка от шефовете на клуба. Те не бяха там, а феновете насочиха гнева си към представител на спонсора. Все пак след намеса на охраната до по-сериозни ексцесии не се стигна.

Четете още

Каранга се гаври с "Левски": Всичко е нормално, отново убихме кравата

Каранга се гаври с "Левски": Всичко е нормално, отново убихме кравата

ЦСКА би „Левски” за едно полувреме, Каранга пак с изцепка

ЦСКА би „Левски” за едно полувреме, Каранга пак с изцепка

Реклама
Реклама
Реклама