Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17818593 www.bgdnes.bg

Власт за Стамен Белчев, ще коли и беси в ЦСКА

"Червените" внасят предсрочно 28 млн. лева за "Армията", Стоичков остава акционер

Новите шефове на ЦСКА ще дадат повече власт на треньора от следващия сезон. Това обявиха директорите на "червените" Стоян Орманджиев и Филип Филипов, които дадоха специална пресконференция след оттеглянето на Гриша и Данаил Ганчеви от клуба. Именно Орманджиев и Филипов ще са лицата на новата власт и на фондация "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука", която придоби акциите на Ганчеви.

Реклама

От следващия сезон треньорът на "червените" ще има решаваща дума за селекцията. В последните 8 години наставникът беше безгласна обувка и решенията за всички трансфери се взимаха от шефовете на клуба. През лятото ще бъде създаден скаутски отдел, който ще предлага футболисти на треньора и ръководството. Те ще бъдат привличани след съгласието на Орманджиев и Филипов, но последната дума ще има наставникът. "Треньорът ще има голяма роля в селекцията, собственикът вече няма да е главен скаут", обещаха директорите. Именно ограничената власт бе една от причините за голямото текучество на треньори в ерата Ганчеви.

Настоящият наставник Стамен Белчев ще остане на поста си при класиране за Лига Европа. За целта "червените" трябва задължително да завършат на второ място в първенството и да се надяват "Ботев" (Пд) да не спечели купата. В противен случай ЦСКА отива в турнира Лигата на конференциите, а Белчев си тръгва.

"Респект към Белчев, който пое отбора в труден момент. Имаме пълно доверие на треньора. Той ще остане, ако изпълни поставената цел", казаха от ръководството. Основни варианти за негови заместници са Любослав Пенев и Александър Томаш, но преговори не са водени. "Не сме говорили с никой за треньор, директор или президент - коментира Орманджиев. - Това не означава, че зачеркваме споменаваните имена."

В близките дни новата власт в ЦСКА ще внесе още 20 над милиона лева, предвидени в капитала на реконструкцията на стадион "Българска армия".

"Крайният срок за довнасяне на 28 милиона в капитала е февруари, но тази сума ще бъде преведена следващата седмица - каза Филипов. - До момента са внесени около 7 милиона. Виждате колко сериозни са намеренията за стадиона. Обезпечени сме финансово."

"Искам да успокоя цялата армейска общност, че стадионът ще бъде построен - каза от своя страна Орманджиев. - Не сме някакви глупаци да си бутнем стадиона и да не направим нов."

Реклама

За разлика от други клубове, в момента ЦСКА няма абсолютно никакви задължения към НАП и държавата. Отношенията между Ганчеви и новите собственици са изчистени, а легендата Христо Стоичков запазва своите акции в клуба.

"Червените" започват и изграждането на нова школа на клуба, която трябва да е готова до две години.

Четете още

Мястото на Стамен Белчев на "Армията" изстива

Мястото на Стамен Белчев на "Армията" изстива

"Ботев" разплака ЦСКА-София на "Колежа" и е на финал за Купата

"Ботев" разплака ЦСКА-София на "Колежа" и е на финал за Купата

Реклама
Реклама
Реклама