Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17939743 www.bgdnes.bg

"Купата е наша" и "Жълти богове" огласят с бомби, тъпан и димки улици в Пловдив (Снимки)

Над 100 полицаи охраняват феновете на "Ботев", а шофьори ги приветстват с клаксони и търпеливо ги изчакват да се изнижат

Щастливи от снощната победа, стотици фенове на "Ботев" Пд се събраха на клубния стадион и се отправиха на празнично шествие по улиците на града.

Реклама

Гърмят бомби, като за по-малко от 10 минути се чуха над 30 силни трясъка.  "Купата е наша!" и "Жълти богове", скандират с пълни гърла запалянковците. Повечето са облечени с фланелки с номер 4, което символизира четвъртата спечелена купа. Тези от първата редица издигнаха транспарант с надпис "Густо, майна!".

Клубните песни се изпълняват под съпровод от тъпан, а автобусът на отбора е обграден от бултраси, които веят жълто–черни знамена. "Празнуваме победата сега, врагът е пак с наведена глава", пеят с пълни гърла жълто–черните фенове. Минаващи автомобили ги приветстват с клаксони и търпеливо изчакват да се изниже шествието.

Над 100 полицаи охраняват шествието, което тръгна от стадиона, върви по булевард "Източен", продължава по "Мария- Луиза", минава през подлеза на пощата и излиза до общината. 

Бултрасите изригнаха "Само Ботев!", когато всички футболисти се присъединиха с Купата към тях, носена от Ивелин Попов и Лъчезар Балтанов.

В 19,12 часа отборът и кметът Костадин Димитров ще вдигнат купата пред градската управа.

Очаквайте подробности!

Четете още

"Ботев" взе купата, "Левски" няма да играе в Европа

"Ботев" взе купата, "Левски" няма да играе в Европа

10 000 бултраси превземат София

10 000 бултраси превземат София

Реклама
Реклама
Реклама