Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17994644 www.bgdnes.bg

Станимир Стоилов ИЗРИГНА: Спонсорът си назначи Даниел Боримиров в "Левски", за да си прокарва интереса

"Всички хора, които ръководиха клуба до моето присъствие са били предложени или са били служители на генералния спонсор. Направете си сами изводите. И естествено, влиянието на скрития собственик върху собственика на клуба. Това казва всичко точно и ясно. Мога и имена да изброя - Венци Димитров, Боби (б.а. Георгиев) и Боримиров бяха служители на спонсора. Крайният собственик си ги назначи в "Левски", за да може по-точно да си прокарват всичко, за което имат интерес. Не казвам, че винаги е било в ущърб на "Левск"и, но много пъти е във вреда. Когато обаче имаше конфликт между клуба и спонсора, в повечето случаи се избира спонсорът".

Това казва бившият треньор на "Левски" и настоящ на турския "Гьозтепе" Станимир Стоилов в интервю за "Гонг". 

Реклама

"В първия ден, в който се върнах, отборът от шест мача имаше четири загуби. Аз като един луд треньор казах, че "Левски" трябва да участва в евротурнирите. Аз работих близо година и половина и "Левски" стигна до Европа. Това е жизненоважно. Не отива на "Левски" под никаква форма да не участва в евротурнирите. Нямах възможност да гледам много отбора. Като резултати обаче явно, че годината е провалена. Като качество на играта не мога да коментирам, защото не съм гледал", споделя Мъри.

Стоилов проговори и дали иска да вземе акциите и да стане собственик на "сините".

"Казват „Мъри искал акциите". Мъри не иска нищо. Мъри не може да плаща, за да бъде собственик и никога не си е помислял да взима акциите. Вкъщи да ми ги донесеш, не ги искам, няма да отключа вратата. Аз нямам капацитет да плащам. За да си собственик, трябва да можеш да плащаш, а аз го нямам този капацитет. Искахме левскарите да си платим НАП, а хората, които работят да го правят така, че да го развиват по най-добрия начин. Ако "Левски" има мажоритарен собственик, то той трябва да поеме тези големи разходи, които клубът има. Тогава на хората, може би, щеше да им е по-лесно да преглътнат всякакъв вид собственици, както сме и преглъщали", обяви Мъри Стоилов. 

Четете още

Мъри разпуска с карти и риба

Мъри разпуска с карти и риба

Мъри Стоилов празнува с жената и щерката триумфа в Измир

Мъри Стоилов празнува с жената и щерката триумфа в Измир

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама