Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18014577 www.bgdnes.bg

Любо Пенев си тръгва с половината "Хебър"

Футболистите търсят спасение извън Пазарджик

Треньорът на "Хебър" (Пазарджик) Любослав Пенев си тръгва от клуба заедно с половината футболисти, въпреки че отборът оцеля в Първа лига след луд обрат в мача срещу "Етър" за крайното 3:1.

Това е най-вероятният сценарий за съдбата на клуба на този етап. Ел Голеадор не се поколеба да посочи в прав текст виновниците за пълния крах извън терена. Специалистът атакува остро бившия кмет на Пазарджик Тодор Попов и настоящия Петър Куленски.

Реклама

"От миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отборът, това са феновете - заяви Любо Пенев. - Бившият кмет и настоящият кмет са основните отговорници за сегашното състояние на отбора. Бившият кмет не си вдига телефона, не си отговаря на съобщенията. Новият кмет изпраща грамоти, но в едно спортно меню няма продукт с името грамота. С грамоти не се постигат резултати. Няма финансова стабилност. Бившият кмет ни излъга, новият дойде и направи обещания пред отбора и ни излъга отново. Общият сбор от резултата на двамата е нула."

След изказването на Пенев очевидно неговият път начело на "Хебър" приключва, а това най-вероятно ще означава край и за голяма част от футболистите в отбора.

Очаква се голяма част от чужденците да напуснат, а също така Ангел Бастунов, Николас Пенев, който е син на треньора, и вероятно Атанас Кабов. Кабов каза силни думи за наставника след успеха над "Етър".

"Нашият треньор е в основата на това да идваме на тренировка мотивирани, да се развиваме и побеждаваме - заяви Кабов. - В нито един момент не ни остави, не ни накара да се почувстваме слаби. Всеки ден ни казваше, че сме много добри футболисти и заслужаваме да се спасим. Всеки ден ни даваше от неговата енергия. "Хебър" се спаси благодарение на Любослав Пенев."

Какво ще се случи на стадион "Георги Бенковски" след Любо Пенев - предстои да разберем.

Четете още

"Пирин" изпадна от елита, "Ботев" (Враца) и "Марек" (Дупница) в лют бараж

"Пирин" изпадна от елита, "Ботев" (Враца) и "Марек" (Дупница) в лют бараж

Любо Пенев култов след мач: Дойде време да слагаме летните гуми

Любо Пенев култов след мач: Дойде време да слагаме летните гуми

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама