Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18348923 www.bgdnes.bg

Слагат камери на голлинията в Първа лига

От сезон 2024/2025 в мачовете от футболния ни елит ще бъдат използвани стационарни камери на голлинията, съобщиха от Българския футболен съюз.

В Националната футболна база "Бояна" бе ратифициран договор за четири години за използването на технологията. Подписите си под споразумението положиха президентът на БФС Георги Иванов и изпълнителният директор на "ИМС Продакшънс" АД Гергана Данова.

Реклама

С нововъведението Българският футболен съюз извежда като свой основен приоритет равнопоставеността между клубовете, като новата технология ще позволи точни и коректни решения за признаване на гол или съответно неговата отмяна.

В същото време ще бъде намален потенциалът за грешни или субективни решения, които често са резултат от ограничено зрително поле и кадрова честота на традиционните ТВ-камери на излъчване.

"Като компания, ангажирана с телевизионната реализация на българския футбол през последните 15 години и участваща активно във въвеждането на системата ВАР в България, сме особено щастливи, че можем да сме част от процеса на нейното усъвършенстване и надграждане. Искрено благодарим на президента господин Иванов и на целия екип на БФС за предоставената възможност", заяви изпълнителният директор на "ИМС Продакшънс" Гергана Данова.

"Подписването на днешния договор е още една крачка в посока повишаване качеството на ВАР системата. Възможността да се снима с повече камери ще доведе до търсената от нас по-голяма обективност и равнопоставеност между клубовете. Благодаря на госпожа Данова за ползотворното сътрудничество и вярвам, че това партньорство ще доведе до положителни резултати в развитието на българския футбол", сподели от своя страна президентът на БФС Георги Иванов.

За да се въведе подобрението, на всеки стадион на отборите от Първа лига ще се инсталират стратегически две камери с ултра движение, като по една ще бъде фокусирана върху всяка голлиния. Записите от тези камери през ТВ-доставчика ще се приемат директно от системата ВАР.

Четете още

Гонзо получи картина за рождения си ден

Гонзо получи картина за рождения си ден

Гонзо в Мюнхен за старта на Евро 2024, видя се с Чеферин

Гонзо в Мюнхен за старта на Евро 2024, видя се с Чеферин

Гонзо прави пълна промяна в БФС

Гонзо прави пълна промяна в БФС

Илиан Илиев подписа нов договор с БФС

Илиан Илиев подписа нов договор с БФС

Реклама
Реклама
Реклама