Реклама
https://www.bgdnes.bg/interesnite/article/16898970 www.bgdnes.bg

Фолклегендата Еми Стамболова: Разплаквала съм Жоро Илиев

Пях любимата му песен и на поклонението му, петцифрена сума е най-големият ми бакшиш

"Разплаквала съм Жоро Илиев неведнъж. Той имаше мои любими песни и много се разбирахме. Гледаше на мен като на мъжко момиче. Пях любимата му песен "Птица бяла" и на поклонението му, когато го изпращаха." Това си спомня днес легендарната фолкизпълнителка Еми Стамболова в рубриката "Интересните" на "България Днес".

Реклама

"Жоро Илиев слушал с приятелите си моя балада на касетка в колата си. Беше много впечатлен и ме извика в София да пея в "Мираж", ресторанта, който наследи от покойния си брат - Васил. Дойдох в София с найлоново пликче с две роклички и с оперирано гърло и дори не знаех как изглежда Жоро. За първи път когато пях, Цецо Ярето ми каза да броя по масите и така разбрах кой е точно собственикът на ресторанта", сподели с усмивка Еми.

Легендарната попфолк икона е на 50 години, родена е в Свищов. Емел е истинското й име, което означава щастие на турски. Завършва икономически техникум, а след това я приемат в икономически университет. Не завършва, защото идва в София и започва да пее. Наричат я певицата с кадифения глас или кралицата на баладите.

"Никога не ме е било страх от т.нар. "добре облечени бизнесмени". Влезеш ли в душата им веднъж, няма излизане. Мъжки момчета бяха, за разлика от сегашните, на които думата се мени постоянно. Да, стреляло се е на метър около мен, но навън излизаха, дори веднъж мазилката падна, но никога по хора", смее се с днешна дата певицата.

Относно най-големия хонорар, който е получавала, Стамболова е категорична, че през 90-те пари имали повечето хора, не само мутрите. "Ходеше се много по заведения, изкарваха се пари. Най-големият ми бакшиш беше от бар във Велико Търново, в който всеки ден беше тъпкано от хора и да влезеш само входа беше 200 лева. Това се случи малко преди нашите футболисти да заминат за САЩ '94. В програмата бяхме аз, Нелина, един колега и Глория, тогава прохождаше. Четирима човека си разделихме 5-цифрена сума", спомня си Еми.

В момента певицата също ходи на участия, но през уикенда е със семейството си. "Мъжът ми Халид ме намери в "Кошарите", където пеех. По-малък е от мен с 12 години и когато забременях с първата си дъщеря, мислех, че няма да му се обвързва. Но той не искаше и да чуе, призна бебето, а след това ни се роди и втората дъщеря. Благодарна съм от сърце на родителите му, с които живеем и много ми помагат в отглеждането", споделя Еми, която няма нито едно участие на живо, в което да пее на плейбек.

"Това не мога да си го причиня. Сегашните изпълнители дори не си правят труда да пеят върху плейбека, което е неуважение към зрителите и хората, дошли да ги гледат и слушат", казва Еми. В момента певицата работи по нови песни и скоро албумът й ще види бял свят

Четете още

Ирен Кривошиева сензационно: Последна говорих със Стефан Данаилов преди смъртта му

Ирен Кривошиева сензационно: Последна говорих със Стефан Данаилов преди смъртта му

Асен Блатечки: Новата жена ми дава всичко, от което се нуждая

Асен Блатечки: Новата жена ми дава всичко, от което се нуждая

Реклама
Реклама
Реклама