Реклама
https://www.bgdnes.bg/interesnite/article/17492102 www.bgdnes.bg

Радо Шишарката: Преживях инсулт, загубих дете и това ме промени

"Инсултът и загубата на дете ме промениха много. С моята любима Силвия имахме доста неуспешни опити да имаме деца. Роди ни се едно и то почина след месец. И после се роди Самуил, като дар от Бога. Аз имам три деца от различни жени, но всичките си ги обичам."

Това сподели в рубриката "Интересните" фолкиконата Радослав Петров-Шишарката.

Изпълнителят на "Шопска салата" е имал и други стресови състояния - получил е инсулт и девет месеца е бил в болница. "Получих го, докато бях на снимки на "Столичани в повече". Докторите се чудиха как съм оцелял, а аз почнах да ходя още в самото начало - крачка по крачка, и така се спасих. После животът ми се обърна. Направих фондация, чрез която всяко лято изпращам дечица на морето. Толкова е хубаво, като ме прегърнат от радост", споделя просълзен изпълнителят.

Реклама

Изживяването променя освен вътрешния му свят и външния. В момента Шишарката е един от най-любопитните меценати - събира картини на известни майстори, чете по темата и дори може да разбере кои картини са фалшиви и кои не. "Салвадор Дали ми е любимец! Сега отново ме чака екскурзия, ходя, разглеждам, изучавам всичко по темата", казва Радослав, който от детството си може и да рисува прекрасно.

Като се върне назад, Петров си припомня и че друг път също е бил застрашен животът му. "Куршум мина покрай мен на един рожден ден на роднина на Карамански. Заби се до мен. Не се изплаших от това, то каквото има да се случва, се случва", с усмивка споделя Радо.

Когато заговори за вярата си, изпълнителят на "Горски рекет" е категоричен, че врачките, баячките и подобните хора са от дявола, а не от Бога. "Аз Ванга не я познавам лично, но и не казвам, че тя е шарлатанка. Просто не вярвам на подобни хора. Вярвам на написаното в Библията. Там се казва, че Исус Христос е основата, всичко останало е от дявола. Освен това църквата е едно, вярата човешка - друго. Имам предвид, че често църквата е била подвластна на чужди разузнавания и е един сериозен орган, който движи част от политиката", смее се Шишарката.

От братята Илиеви - Васил и Георги, както и от Карамански, му е останало хубавото чувство, че са били мъжкари и много различни хора. "6000 евро е бакшишът, който съм получавал за цялата ни група. Пял съм на маса с тези хора, сдобрявал съм ги", казва Шишарката.

В момента той подготвя песен за сина си Самуил. "Много е артистичен, изнася ни програми, командва ни", с усмивка споделя певецът.

Чуйте още в разговора с Шишарката:

Четете още

Певецът Радо Шишарката: Отказах да пея 
на "Златният Орфей"

Певецът Радо Шишарката: Отказах да пея на "Златният Орфей"

Еми Стамболова каза за първата си среща с Георги Илиев

Еми Стамболова каза за първата си среща с Георги Илиев

Радо Шишарката: С шопска салата срещу короната!
Радо Шишарката: С шопска салата срещу короната!

Радо Шишарката: С шопска салата срещу короната!

Шишарката с тигрова торта

Шишарката с тигрова торта

Реклама
Реклама
Реклама